Tiitiäisen satupuisto

Kommentoi

Tiitiäisen satupuisto on Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun runoihin perustuva teemaleikkipaikka, jossa yhdistyvät taide ja toiminnallisuus. Leikkipaikka ei tukeudu valmisvälineisiin, vaan tarjoaa mahdollisuuksia lasten omaehtoiseen leikkiin ja elämyksellisyyteen.

Leikkipuiston sydämessä on lukunurkkaus satupuun ympärille, jossa istuimina ovat jättikokoinen nojatuoli sekä taikurinhattu-jakkarat. Lukupaikan vieressä on varjoteatteri, joka toimii myös piirustusseininä ja peleissä. Sateen sattuessa leikkijät pääsevät viherkatoksen alle. Iso hiekkalaatikko ja vesipiste antavat mahdollisuuden monipuolisiin vesi- ja hiekkaleikkeihin. Leikkipaikan pohjoisosassa on isojen lasten leikkialue, jossa on monipuolinen kiipeilyverkko ja keinu tähtitaivasta esittävällä alustalla.

Puistosta löytyvät lisäksi monet Tiitiäisen satupuun hahmot: Jaakko Vaakko Vesirotta, Tunteellinen siili ja puistoon kätketyt pienet Haitulat. Lipputangon nokassa liehuu taikuri Pii Poon lippu, joka kertoo satupuiston olemassaolosta kaukomaisemaan. Erikoisvalaistus korostaa satupuiston tunnelmaa. Lukunurkkauksen jalkalappu, varjoteatterin valonheittimet ja kiipeilyverkossa tuikkivat tähtivalot tuovat satupuistoa esille myös pimeän aikaan.

Leikkipuisto sijaitsee Särkänniemeä vastapäätä Näsinpuistossa, josta löytyy Tiitiäisen satupuiston lisäksi Notbeck-suvun rakentama Milavida-palatsi, sen museo ja korkeatasoinen ravintola von Notbeck - sekä Suomen kookkain ruhtinaanpoppeli, (ympärysmitta puolen metrin korkeudella vuonna 2008 oli 625 cm) ja höyrylaiva Kurun haaksirikon muistomerkki.

Tiitiäisen satupuisto - kommentit (1)

profile-image-of-writer
Lähetä
Kommentoitavan tavaran
Uusi tuote lisätty: Tiitiäisen satupuisto
Samu Tuomisto · kahdeksan kuukautta sitten
| Kommentoi
profile-image-of-writer
MorSara, kahdeksan kuukautta sitten
Hauska paikka missä on tilaa mielikuvitukselle!
profile-image-of-writer
Lähetä