Pyynikin uimahalli - Tampere

Kommentoi

Lapsille Pyynikin uimahallista löytyy pienten lasten kahluuallas ja lasten allas, jossa vettä yleensä aikuisen vyötärön korkuudelle. Lasten altaan vedenpinnan korkeutta voi itseasiassa tarvittaessa säätää tarpeisiin sopivaksi. Hallista löytyy myös kylmäallas, poreallas sekä tietenkin uimareille ja vesijumppaajille iso uima-allas hyppypaikkoineen.

Uimahallitilat puku- ja peseytymistiloineen sijoittuvat hallin 2. kerrokseen. Hallin 1. ja 3. kerroksissa asiakkaita palvelevat kunto- ja liikuntasalit. Kuntosalikävijöiden puku- ja pesuhuoneet sijaitsevat hallin 1. kerroksessa. Tiloissa toimii myös ulkopuolinen kuntosaliyrittäjä.

Perinteikäs Pyynikin uimahalli on maamme ensimmäisiä uimahalleja. Pyynikin uimahalli otettiin käyttöön vuonna 1956 ja sitä on peruskorjattu useaan eri otteeseen vuosien varrella. Peruskorjaus valmistui monien eri vaiheiden jälkeen kesällä 2012. Pyynikin uimahalli on Museoviraston suojelema kohde, joten allasosaston remontti on tehty vanhaa kunnioittaen.

Suurin osa hallissa tapahtuvasta ohjaustoiminnasta järjestetään muuntoaltaassa, mistä johtuen ohjausten aikana uimataidottomilla lapsilla on mahdollisuus käyttää ainoastaan kahluuallasta.

Pyynikin uimahalli - Tampere - info

www

Blogijuttuja aiheesta

Tapahtumia aiheeseen liittyen

Teemat

Lisännyt Samu Tuomisto.

Pyynikin uimahalli - Tampere - kommentit (1)

profile-image-of-writer
Lähetä
Kommentoitavan tavaran
Pyynikin uimahalli - Tampere kommentti
profile-image-of-writer
Samu Tuomisto, kaksi vuotta sitten
Pyynikin uimahalli soveltuu pienten lasten kanssa kahlailuun ja uimiseen oikein hyvin. Lastenallas on sopivan kokoinen vedessä leikkimiseen ja opetteluun, ja pieni kahluuallas vauvalle/taaperolle toimiva. Hallista löytyy myös leluja ja kellukkeita.

Mutta saunoissa kannattaa olla hieman varovainen lasten kanssa. Saunojen kaakelipinnat ovat nimittäin usein tulikuumia jalkapohjan tai pyllyn alla. Saunan piti toimia alunperin pelkillä kaakelipinnoillaan, mutta niiden alla uusi hieno vesijäähdytys ei valitettavasti koskaan toiminut suunnitelmien mukaan. Ongelmaa korjattiin asentamalla helposti siivottavat puulauteet kaakelipintojen päälle. Jostain syystä lautaa ei ole kuitenkaan aivan kaikkialle riittänyt - eli lapsille on hyvä sanoa, että astuu aina lautojen päälle, ei kaakelin päälle ainakaan ensin koettamatta kuinka kuuma se on.
profile-image-of-writer
Lähetä