Kaupinojan Sauna

Kommentoi

Kaupinojan saunassa rentoudut lämmössä ja raikkaassa Näsijärven vedessä. Kaupinojan sauna sijaitsee Näsijärven rannalla Kaupin kansanpuistossa lähellä Tampereen keskustaa. Pikkulasten hiekkaleikeille löytyy paikka vierestä Kaupinojan uimarannalta. 

Sauna on auki käytännöllisesti katsoen aina, paitsi joka kuukauden toinen tiistai jolloin siellä tehdään huoltotoimia. Lämmittäjä ottaa vastaan saunamaksun: kertamaksun, alennuskortin tai vuosikortin. Lämmittäjä myy myös juomia ja makkaraa grillattavaksi.

Lämmittäjät ovat palkattu ulkopuolelta. Muuten saunaa hoidetaan vapaaehtoisin talkoovoimin: tehdään puita talkoilla, huolehditaan pienistä korjauksista ja tarvikkeista, emännöidään takkatupaa ja lämmitetään yösaunoja.

Saunassa on puku- ja pesuhuoneet miehille ja naisille sekä yhteinen sauna ja avanto/ranta kaikille. Pukuhuoneisiin voi jättää vaatteet, ja lukollisiin lokeroihin voi laittaa arvotavarat. Pukuhuoneissa on hiustenkuivaajat yhteiseen käyttöön. Pesuhuoneissa on suihkut sekä järvivesihana, ja naulakot pyyhkeiden ja pesuaineiden säilytystä varten.

Sauna on rakennettu uudelleen vuonna 2010. Saunan kiinteistön ja tontin omistaa Tampereen kaupunki, mutta saunaa isännöi ja sen toiminnoista vastaa Tampereen Talviuimarit ry.

Kaupinojan Sauna - info

www

Blogijuttuja aiheesta

Tapahtumia aiheeseen liittyen

Teemat

Lisännyt Samu Tuomisto.