Hatanpään arboretum · Tampere

Kommentoi

Hatanpään Arboretumin on upea puistoalue entisen Hatanpään kartanon alueella Pyhäjärven rannalla. Puistossa voi käydä vauvan tai lasten kanssa kävelyllä, juoksennella sen nurmoikoilla, ihastella erilaisia puita ja viettää vaikka koko päivän puistossa piknikillä.

Puistossa kävellessään voi tutustua arboretumin puihin, pensaisiin, perennoihin, yksivuotisiin kesäkukkiin sekä maustekasveihin. Arboretumin helmi on ruusutarha, joka sijaitsee Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolella. Ruusutarha rajautuu vanhaan kartanopuistoon.

Puistossa sijaitsevat myös Hatanpään kartano, asuntopalatsi Idmanin huvila sekä Hatanpään kartanon vanha navetta, jossa on sairaalan varasto- ja vertstastiloja. Huvilarakennuksessa on Tampereen kaupungin työtiloja. Arboretumissa on myös kesäkahvila ruusutarhan lähistöllä.

Arboretum (lat. arbor, "puu") tarkoittaa muuten puulajipuisto, johon on kerätty systemaattisesti tai satunnaisesti yleensä yhtä kasvisukua tai heimoa laajempi kokoelma puuvartisia kasveja. Hatanpään arboretum perustettiin 1970-luvulla Hatanpään kartanon puiston jatkeeksi. Hatanpään kartano on sen sijaan perustettu jo 1600-luvun loppupuolella.

Hatanpään arboretum · Tampere - info

www

Blogijuttuja aiheesta

Tapahtumia aiheeseen liittyen

Teemat

Lisännyt Samu Tuomisto.