Ahaa Teatteri - lasten ja nuorten kiertävä ammattiteatteri

Kommentoi

Ahaa Teatterin ohjelmistossa on esityksiä perheen pienimmistä aikuisiin sekä uusia kotimaisia kantaesityksiä. Ohjelmisto on monipuolista ja sen tavoitteena on sisältää lasten ja nuorten maailmaa käsitteleviä aiheita, aikuisia katsojia unohtamatta.


Ahaa Teatterin peruslähtökohtana on korkeatasoisen lasten- ja nuortenteatterin tuottaminen ja halu viedä teatteriesitys paikkoihin, joissa muutoin ei olisi mahdollisuutta nähdä tai kokea teatteria. Teatteri on valtakunnallinen lasten- ja nuortenteatteri. Kotinäyttämö sijaitsee aivan Tampereen kaupungin keskustassa.


Teatterin 42 toimintavuoden aikana 1971–2013 sen esityksille kertyi yhteensä yli 1,7 miljoonaa katsojaa. Nykyisin katsojia on vuosittain noin 30 000. Esityksiä on vuosittain yli 200, joista suurin osa on kiertue-esityksiä eri puolilla Suomea, pääosin kouluissa, ammatillisissa oppilaitoksissa sekä muissa teattereissa. Kiertuebussin matkamittariin kertyy noin 25 000 kilometriä vuosittain.


Vuonna 2008 Ahaa Teatteri sai laatuaan ensimmäisen Suomen Teatterit ry:n ja Lasten Päivän Säätiön jakaman lastenteatteripalkinnon.

Ahaa Teatteri - lasten ja nuorten kiertävä ammattiteatteri - info

www

Blogijuttuja aiheesta

Tapahtumia aiheeseen liittyen

Teemat

Lisännyt Samu Tuomisto.