Vihreä viikko - useita tapahtumia

Risto Räppääjä ja pullistelija
Kommentoi

Tutustu vihreästi toimimiseen ja vihreän ympäristön kanssa elämiseen lastesi kanssa! Tampereen Vihreää Viikkoa vietetään taas kesäkuun alussa. Viikko on täynnä erilaisia ympäristötapahtumia ja luontoretkiä, päätapahtumana Tammelantorin Ympäristötori.

Ma 4.6. klo 16.00 - 20.00 Tammelantorin Ympäristötori
Tammelantorin Ympäristötorilta löydät:
* Ekokumppaneitten Tavaranvaihtoalueen teemalla Tuo tullessas – vie mennessäs
* Pirkanmaan Jätehuollon vihermullanjakopisteen - ota ämpäri tai muovipussi mukaan!
* Pirkanmaan jätehuollon Repe & Romu –kuormurikaksikon, jotka vastaanottavat maksutta kodin vaarallisia jätteitä, metalliromuja ja sähkölaitteita
* Tampereen Puutarhaseuran info-pisteen & kokeneiden puutarhaharrastajien taimimyynnin suoraan peräkonteista
* Noin 50 ympäristötoimijaa esittelemässä toimintaansa.
* Musiikkiesityksiä. - Wanhoja toivottaja ja ihka uusia esiintyjiä
* Aurinkotorin, jolla on energia- & rakentamistuotteiden esittelyä ja myyntiä

Ti 5.6. klo 17.30 - 20.00 Vieraslajitalkoot Kaupissa
Hävitämme jättipalsamia ja lupiinikasvustoja Kaupin vinttikoiraradan lähistöltä sekä Soukonvuorentien varrelta. Ota mukaan pitkähihainen paita, pitkät housut & työhanskat. Aloitetaan vinttikoiraradan lähistöltä ja siirrytään sen kitkemisen jälkeen kimppakyydein Soukonvuorentielle. Tapaaminen kello 17.30 Kaupin vinttikoiraradan edessä olevalla parkkipaikalla osoitteessa Kaupinpuistonkatu 21, 33500 Tampere. Järj. Luonnonsuojeluliitto Tampere.

Ke 6.6. klo 17.00 Kompostointi on oikea ekoteko!
Oman pihan maatuvien jätteiden ravinteet saat takaisin kiertokulkuun, kun kompostoit niistä muhevaa multaa. Tule kuulemaan niksit toimivaan kompostiin. Mitä komposti vaatii toimiakseen ja mitkä ovat yleisimmät ongelmakohdat kompostoinnissa? Käymme läpi myös ruokajätteen kompostointia. Kurssi maksuton ja avoin kaikille. Tervetuloa!

Kurssipaikka: Lastenpuutarha Piparminttu, Laulunmaankatu 20, Tampere. Kurssin tarjoaa Pirkanmaan Jätehuolto Oy.

Huom! Puutarhalle ei voi tulla autolla. Autot jätetään Laulunmaankadun varteen, josta kävellään Laulunmaankatu 20 edestä lähtevää hiekkatietä alas. Pukeudu säänmukaisesti, oleskelemme ulkotiloissa.

Ke 6.6. Vihreän viikon yölaulaja-retki Terälahdessa
Kokoontuminen klo 21.30 luontokoululla (Niemikyläntie 14), josta lähdetään Kalmankurjenkoskelle ja lähiympäristöön kuuntelemaan lintuja ja muita kesäyön ääniä. Oppaana Anne Viitalaakso. Tervetuloa! Ei ennakkoilmoittautumista.

To 7.6. klo 12.00 -18.00 Satuja ja avoimia ovia
Terälahden kirjaston ja Tampereen luontokoulun yhteistyönä Avoimet ovet-tapahtuma. Satuhetki kodalla tai ympäristössä klo 12.00, 15.00 ja 17.00.

To 7.6. Nappaa ympäristöluotsi mukaasi!
Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia ympäristöluotseja voit pyytää seuraksesi esim. kaupungin luontopoluille, puistoalueille tai vaikkapa marja- tai sienimetsään. Tulee kuulemaan lisää ja nappaa ympäristöluotsi mukaasi puistokierrokselle! Eteläpuisto, Osuustoimintamuistomerkki klo 16.00 - 18.00. Säävaraus. http://www.tampere.fi/taite/luotsit

To 7.6. Kaupunkisissikoulutusta
Villi vyöhyke-yhdistys järjestää Kaupunkisissien koulutusta omatoimiseen luonnonhoitoon Metson Kuusi-salissa kello 17.00 -19.00. Tilaisuudessa kerrotaan, millaisia mahdollisuuksia kaupunkitila tarjoaa omatoimiseen luonnonhoitoon. Käymme läpi erilaisia tapoja perustaa sissiniittyjä kaupunkiin siemeniä kylvämällä. Koulutuksessa tarkastellaan myös kasvien istuttamisen mahdollisuuksia omatoimisessa luonnonhoidossa. Miten puistoja voisi hakkeroida? Entä voisiko olla mahdollista perustaa kaupunkiin oma sissimetsä? Jos sinulla on jokin oma kohde, johon olet ajatellut tehdä "iskun", tuo siitä tilaisuuteen valokuva, niin voimme tarkastella kohdetta yhdessä!

La 9.6. ja su 10.6. klo 10 luontopoluille!
Opastus Tammerkosken luontopolulle. Lähtö Vapriikin pihasta, kesto n. 2h. Oppaana Lasse Kosonen

La 9.6. klo 11.00 - 16.00 Tekasin käsityöfestarit
Tekasin käsityöfestarit Pakkahuoneen aukiolla ja Tullintorilla kokoavat yhteen tavallisia käsityönharrastajia oli sitten käsissä puikot, koukut, neulat tai puukot. Kädentaitojen juhlissamme teemana ovat tuunaus ja uusiokäyttö nostalgisessa muistelun hengessä. Käsityöpajoissa pääsevät aloittelijakin nauttimaan itse tekemisen iloista. Paikalla esiintyy tekstiilikierrätyksen ammattilainen, trashionista Outi Pyy. Muotinäytöksessä on mukana mm. Inspiksen väki, bloggari Villa Nanna ja Hupsis Desing. Tullinaukiolle syntyy Pop Up –kirppis ja sisällä lisäksi käsityömateriaalien vaihtotori. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden jokaiselle pöytälaatikkoon virkkaajalle ja autotallirakentelijalle tuoda tuotteitaan myyntiin ja esille.

Tapahtuma Facebookissa:
https://www.facebook.com/tekasinfestarit/

Ma 11.6. klo 17 Kompostoinnin alkeet selkokielellä
Pirkanmaan Jätehuollon kurssi pidetään yhteistyössä ARC-hankkeen kanssa. Hankkeessa on mukana paikallisten lisäksi joukko innokkaita pakolaistaustaisia maahanmuuttajia, jotka viljelevät Hiedanrannassa kierrätysmateriaalista rakentamiaan kasvihuoneita.

Paikka: Hiedanrannan kartano, Tampere. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille, tervetuloa!

Tulevat tilaisuudet (0)

Kohdevinkkejä tapahtumaan liittyen

Blogijuttuja aiheesta