Veden muisti

Risto Räppääjä ja pullistelija

Emmi Itäranta
VEDEN MUISTI
Sovitus ja ohjaus Tommi Kainulainen

"Tämä maailma on tomua ja tuhkaa, mutta ei toivosta tyhjä."

Noria on syntynyt Pohjois-Suomeen, maailmaan joka on rakentunut vanhan maailmamme raunioille. Maailmaan, jossa vesi ei enää olekaan ihmisoikeus, vaan armeijoiden kontrolloima vallan väline. Ankaran luonnon ja sotilasjuntan puristuksessa kukkii kuitenkin myös ystävyys, nuoruus ja elämisen ilo.

Kun Noria tulee täysi-ikäiseksi, uskotaan hänen tietoonsa suvun tarkkaan varjelema, salainen luonnonlähde. Samalla hän joutuu vaikeiden valintojen eteen: jakaako sen puhdas vesi ja pelastaa rakkaan ystävän perhe, vai vaieta ja turvata oma tulevaisuutensa?

Norialla on kaikesta huolimatta toivo paremmasta huomisesta - ja sellaisen jäljille hänet johdattaa entismaailman muovihaudasta löytynyt vanha äänite...

Veden muisti on viesti tulevilta sukupolvilta. Se raottaa nykyajan elintapoja, luonnonvarojen loppuun kuluttamista sekä muovijätteen aiheuttamia ongelmia tulevaisuudesta käsin. Huomisen lapset elävät sitä todellisuutta, jonka me nykyihmiset heille tarjoamme. Miten maapallo kestää nykyisen kaltaisen kulutuksen, miten kauan muovijätteemme maatuu? Millaisia muutoksia elintavoissamme meidän tulisi tehdä niiden eteen, joita emme ehkä koskaan tapaa? Mitä tapahtuu kaikelle sille kulutustavaralle, jota heitämme pois? Ja kuka hallitsee virallisia totuuksia ja hyötyy niistä?

Näytelmä perustuu Emmi Itärannan huippusuosittuun Teemestarin kirja -romaaniin.

kantaesitys Ahaa Teatterissa 2.2.2018

kesto 75 min
ikäsuositus yläkouluikäisistä aikuisiin
Näytelmän oppimateriaali lähetetään esityksen tilaaville ja katsomaan tuleville ryhmille.
Näytelmä on tilattavissa kiertueelle ympäri Suomen.

Lisätietoja: Facebook tapahtuma

Tulevat tilaisuudet (0)

Kohdevinkkejä tapahtumaan liittyen

Blogijuttuja aiheesta