Martin markkinat Tampereella

Risto Räppääjä ja pullistelija

Suomen suurin Viro-tapahtuma Martin markkinat tulee taas Tampereelle!

*eestikeelne tekst all*

Martin markkinoilla juhlitaan 100-vuotiasta Viroa

Pakkahuoneella 7.–8. huhtikuuta järjestettävien markkinoiden ytimessä ovat sekä virolaiset markkinat että kulttuuriohjelma. Tuotteitaan myyvät virolaiset pienyritykset, tuotevalikoimassa on niin nahka-, lasi-, keramiikka- kuin puutuotteitakin. Mukana on koruja, saippuoita ja kynttilöitä, myös luonnonmukaisesti valmistetut tuotteet ovat markkinoilla vahvasti edustettuna. Tarjolla on myös virolaista kirjallisuutta sekä runsaasti virolaisia herkkuja.

Kulttuurionhjelma Klubin lavalla on tänä keväänä erityisen lennokas. Yleisö pääsee nauttimaan Viron kuuluisimman taikurin Meelis Kubon esityksistä, opettelemaan muutaman askeleen virolaista kansantanssia, maistelemaan virolaista kamaa ja seuraamaan Simo Frangénin viron kielen jatkokurssia sekä Heli Laaksosen moninaisia suhteita Viron maahan ja kieleen. Lavalla keskustellaan myös siitä, mitä Suomessa ja Virossa tapahtui vuonna 1918 ja analysoidaan, mitä viimeisen puolen vuoden aikana tapahtunut toistemme juhlinta todellisuudessa kertoo maidemme suhteista?

Suomen suurin Viro-tapahtuma Martin markkinat järjestetään viimevuotisen menestyksen kannustamana Tampereella toista kertaa. Keväisillä Martin markkinoilla Pakkahuone pursuaa virolaisia tuotteita, kulttuuria ja iloista tunnelmaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

www.martinmarkkinat.fi
www.tuglas.fi

Järjestää: Tuglas-seura, yhteistyössä Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan Tuglas-seura ry

***

Soome suurim Eestit tutvustav festival Mardilaat taas Tamperes!
Mardilaadaga tähistatakse Eesti 100. sünnipäeva.

7.–8. aprillil on Pakkahuones korraga Eesti laat ja kuluurifestival. Oma tooteid müüvad Eesti väikeettevõtted, kelle valikus on naha-, klaasi-, keraamika- ja puidutooted. Kaupmehed pakuvad ehteid, seepe ja küünlaid, müügil on ka mahetooted. Osta saab nii eesti kirjandust kui toitu.

Kultuuriprogramm on sel kevadel lennukas. Publik saab näha võlur Meelis Kubo mustkunsti, õppida natuke rahvatantsu, kuulata eesti muusikat, maitsta eesti kama ja soome talkkunat, kaasa elada Simo Frangéni eesti keele õpingutele, kuulda, mis seob Heli Laaksost Eestiga ja millistesse seiklustesse on sattunud soomlased Eestis elades

Laval vesteldakse ka tõsisematel teemadel. Näiteks sellest, mida tähendab soomlastele ja eestlastele 1918. aasta, kas kunagine unistus Soome-Eesti kaksikriigist võiks kunagi tõeks saada ja mida räägib teineteise 100. sünnipäeva südamlik tähistamine meie riikide suhetest.

Soome suurim Eestit tutvustav sündmus Mardilaat toimub eelmise aasta edust tiivustatuna Tamperes teist korda. Kevadine Mardilaat Pakkahuones on tulvil Eesti tooteid, kuluuri ja rõõmsat meelt.

Sissepääs tasuta!

https://www.martinmarkkinat.fi/tre/mardilaat-tamperes/
www.tuglas.fi

Korraldab Tuglase Selts koos Tampere linna kultuuriosakonna ja Pirkanmaa Tuglase Seltsiga

Lisätietoja: Facebook tapahtuma

Tulevat tilaisuudet (0)

Kohdevinkkejä tapahtumaan liittyen

Blogijuttuja aiheesta