LPF Hypopressive- tekniikan tutustumiskurssi

Risto Räppääjä ja pullistelija

Low Pressure Fitness Hypopressive- tekniikka on Suomessa vielä varsin uusi treenimetodi, mutta suosio kasvaa kohisten! Supertehokkaalla tekniikalla on lukemattomia suotuisia vaikutuksia kuten:

- vähentää lantionpohjaan kohdistuvaa painetta
- treenaa core-lihaksia tehokkaasti ja turvallisesti
- lisää liikkuvuutta (erinomainen palauttava harjoitus kovan treenin jälkeen!)
- parantaa seksuaalista ja urheilullista suorituskykyä
- kohentaa ryhtiä ja kaventaa vyötäröä
- ennaltaehkäisee ja kuntouttaa lantionpohjan toimintahäiriöitä kuten inkontinenssi ja laskeumat
- helpottaa selkäkipuja
(Lue lisää tapahtuman lopusta!)

HYPOPRESSIVE- tutustumiskurssilla tutustut tekniikan perusperiaatteisiin sekä opit hypopressive- hengityksen ja perusharjoitukset. Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoittelua

HYPOPRESSIVE- WORKSHOP (4h) 28.3. -4.4.
Ke 28.3. klo 17.30-20
Ke 4.4. klo 17.30-19
Hinta: 104 €

Kurssipaikka: Tampereen OMT-Keskus, osoite: Aleksis Kiven katu 18 B, 3 krs.

Kurssin ohjaaja: sertifioitu LPF Hypopressive- kouluttaja, Pilates- ohjaaja Suvi-Maria Helin

Ilmoittautumiset 19.3. mennessä: suvimariah@gmail.com

Huom! Erikoistarjous tutustumiskurssilaisille! 👉 Mikäli haluat intensiivisukelluksen LPF Hypopressive- tekniikan maailmaan, niin tervetuloa jatkamaan treeniä Wall Series- workshoppiin 4.-5.4.! Osallistuessasi tutustumiskurssille saat workshopin 20% alennuksella. Eli hintaan 54€! Kertamaksu 30€. Lisää tietoa Wall Serie- workshopista: https://www.facebook.com/events/2029920767246572/

MITÄ ON HYPOPRESSIVE- TEKNIIKKA?

Hypopressive- tekniikka on sarja hengitys- ja asentoharjoituksia, jotka on suunniteltu erityisesti harjoittamaan kehon keskustan lihaksia, aiheuttamatta vahingollista painetta vatsan seinämille ja lantionpohjalle. Hypopressive-termi viittaa paineen vähentymiseen.

Hypopressive- harjoitukset suoritetaan asennoissa, jotka vähentävät lantion painetta ja stimuloivat lantionpohjan sekä keskustan alueen lihasten refleksinomaista aktivoitumista.

HYPOPRESSIVE-HARJOITUKSEN VAIKUTUKSET:
Tekniikan palleahengitys saa aikaan imukuppi-efektin lantion ja vatsan alueella, mikä vähentää painetta. Imu kohdistuu lantion elimiin, saaden ne kohoamaan ja korjautumaan parempaan asentoon.

TAUSTAA
Belgialainen fysioterapeutti Marcel Caufriez kehitti matalan paineen vatsalihasharjoituksiksi (Hypopressive Abdominal Exercises) kutsutun tekniikan 80-luvulla, tutkittuaan ensin vuosikausia synnytyksen jälkeistä fysioterapiaa Belgiassa. Caufriez halusi kehittää kokonaisvaltaisen tekniikan, jonka avulla kuntouttaa synnyttäneiden naisten lantionpohjan lihaksia ja vatsalihaksistoa ilman kirurgiaa, sekä parantaa toimintahäiriöitä kuten laskeumat ja virtsankarkailu.

Caufriez oli sitä mieltä että aiemmin käytetyt tekniikat lantiopohjan ja vatsalihasten vahvistamiseksi, omasivat riskejä ja saattoivat toimia päinvastaisella tavalla. Tekniikasta on myöhemmin muodostunut tärkeä osa lantionpohjan fysioterapiaa. Esim. Espanjassa lantionpohjan fysioterapeutit käyttävät metodia mm. suorien vatsalihasten erkauman ja lantionpohjan kuntoutukseen.

Caufriezin kanssa työskennellyt espanjalainen urheilija ja liikuntatieteiden lisensiaatti Piti Pinsach vakuuttui Hypopressive- tekniikan avulla saaduista tuloksista fysioterapian puolella, ja uskoi tekniikan mahdollisuuksiin myös ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa. Pinsach alkoi esitellä tekniikkaa liikunta-, fitness- ja urheilualan ammmattilaisille keinona parantaa urheilusuorituksia ja ennaltaehkäistä vammoja.

Tekniikan menestys ja ennennäkemättömät hyödyt ovat vauhdittaneet lajin kehitystä, ja naisille suunnatusta kuntoutusmetodista on kehittynyt tekniikka, jonka avulla niin naiset kuin miehetkin ympäri maailman huoltavat kehoaan. Hyporessive- tunteja löytää maailmalla niin pilates- studioilta ja kuntokeskuksista kuin myös fysioterapeutin vastaanotolta.

Tamperelaislähtöinen Pilates- ohjaaja Suvi-Maria Helin on Suomen ensimmäinen sertifioitu Low Pressure Fitness Hypopressive- tekniikan ohjaaja. Helin kouluttautui vuonna 2015 Madridissa Low Pressure Fitness- harjoitusmetodin kehittäjien Piti Pinsachin ja Tamara Rialin johdolla. Pinsach ja Rial perustivat vuonna 2014 yhdessä Camilo Villanuevan kanssa oman tuotemerkkinsä ja Hypopressive- tekniikkaan pohjaavan harjoitusmetodinsa Low Pressure Fitness sekä organisaationsa International Hypopressive and Physical Therapy Institute, jonka puitteissa he jatkavat metodin tutkimista ja kehittämistä sekä kouluttavat uusia ammattilaisia ympäri maailman.

Suvi-Maria Helin toimii Suomen Low Pressure Fitness- Coachina, kouluttaen uusia LPF Hypopressive- ohjaajia.

ESTEITÄ HYPOPRESSIVE- HARJOITTELULLE:
- Korkea verenpaine
- sydänsairaus
- obstruktiivinen keuhkosairaus: esim. keuhkoahtaumatauti
- raskaus

Lisää tietoa:
http://hypopressive.fi/
http://lowpressurefitness.com/lpfworld/en/science/

Lisätietoja: Facebook tapahtuma

Tulevat tilaisuudet (0)

Kohdevinkkejä tapahtumaan liittyen

Blogijuttuja aiheesta

Teemat