Sorsapuiston leikkipuisto

Kommentoi

Sorsapuisto on Tampereen maineikkaimpia ja suosituimpia puistoja. Kauniina kesäpäivinä puiston laajoille nurmialueille kerääntyy perheitä, ystäväporukoita tai yksikseen puiston tunnelmasta nauttivia.

Sorsapuiston aidatulla leikkipaikalla on omat leikkisaarekkeet pienille ja isoille lapsille. Leikkisaarekkeita on kolme, ja kullakin on oma teemavärinsä, joka näkyy varusteissa ja valetuissa turva-alustoissa.

Pienten lasten keltaisessa leikkisaarekkeessa on esimerkiksi kiipeilyteline, veturi, laiva, keinukirahvi ja karuselli. Isompien lasten sinisessä saarekkeessa voi taiteilla kiipeilyverkossa, keinua pesäkeinussa tai mobiluslaitteessa. Punaisessa leikkisaarekeesssa ovat keinut ja iso monitoimiväline liukumäkineen.

Puiston nimi juontuu Sorsalammesta, jonne kaupunki alkoi tuoda vuodesta 1939 vesilintuja kuten ankkoja, hanhia ja joutsenia - ja puistossa asuu tietenkin sorsia! Yli neljän hehtaarin laajuinen Sorsapuisto sijaitsee keskustan tuntumassa Tampere-talon ja Muumimuseon naapurissa.

Leikkipaikan lähistöllä sijaitsee petankkikenttä, peliareena ja kuntoilupaikka aikuisille. Kuntoilupaikalla on muun muassa juoksulaite, vatsapenkki, kiertopyörä käsilihasliikkeisiin, cross trainer, vartalonpunnerruslaite, leuanvetolaite sekä kuntopyörä. Jokaisessa laitteessa on käyttöohjeet. Maksuton yleisö-WC on avoinna kesäkaudella huhtikuun alusta lokakuun loppuun, ja on avoinna päivittäin kello 7 - 24.