Emil Aaltosen leikkipuisto

Kommentoi

Emil Aaltosen puiston leikkipuistosta löytyy erittäin monipuolinen leikkivälineistö - iso kiipeilylinnake, käärmekeinu, keinuja, karuselleja, monitoimiväline sekä tietysti hiekkalaatikko.

Leikkipuiston eteläosassa on isoja lapsia kiinnostavia välineitä kuten monitoimiväline liukumäkineen ja ryhmäkeinu. Puueläimet ja puuformulat luovat oman tunnelmansa leikkipaikalle. Stepper ja nojapuut tarjoavat liikkumista myös vanhemmille.

Alueen keskellä on iso kenttä, joka jäädytetään talvisin luistinkentäksi. Koko leikkipaikka on aidattu. Puiston suunnitteluun osallistuivat leikkipaikan käyttäjät, asukkaat, päiväkodin lapset sekä esteettömyyden asiantuntijat.

Puiston sisäänkäynnin yhteydessä on näköesteisten opastaulu. Leikkipaikan pohjan pinnoitteena on esteetön keinonurmipintainen turvalaatta. Myös puiston hiekkalaatikko on suunniteltu liikuntaesteisille: hiekkalaatikkoon johtaa luiska ja hiekkapöytää voi käyttää pyörätuolilla istuen.

Emil Aaltosen puistoa vastapäätä löytyy Tampereen torielämän sydän - Tammelan tori, jossa voi tehdä ruokaostoksia tai käydä lounaalla.