Ensipyörät

Kysy vinkkejä aiheesta ensipyörät, kommentoi tai kerro omista onnistuneista valinnoistasi.

Ensipyörä-aiheiset teemat:

PotkupyörätLasten polkupyörätLasten pyöräilykypärät

profile-image-of-writer
Lähetä
profile-image-of-writer
Samu Tuomisto · vuosi sitten
Ekan polkupyörän valinnassa edettiin meillä seuraavasti:

1) 2-vuotta: Kolmipyöräinen potkupyörä
Kolmipyöräisellä potkupyörällä käveltiin ja potkittiin eteenpäin sisällä. Se saatiin syntymäpäivälahjaksi isovanhemmilta.

2) 3-vuotta: Potkupyörä kahdella pyörällä
Kolmipyöräisen potkupyörässä oli kolme pyörää, joista yhden sai irroitettua ja pyörän litistettyä kaksipyöräiseksi potkupyöräksi. Kätevää. Nyt päästiin harjoittelemaan tasapainoa. Se oli ensin kävelyä ja sitten aika nopeasti liukumista - lapsesta tosi hauskaa.

3) 4-vuotta: 12" lasten polkupyörä ilman apupyöriä
Pyöräilystä innostuneet isovanhemmat hankkivat lapsenlapselleen syntymäpäivälahjaksi taas pyörän! Nyt pyöräliikkeessä lasten 12" tunturi-polkupyöräpaketti. Sinne mentiin koko porukka. Pyörä sisälsi apupyörät ja turva-aisan, sekä lapselle erityisen tärkeän pyöränkellon ja tankoihin kiinnitettävän repun.

Koska nykyään pyöräilyn opettamiessa suositellaan, että apupyöriä ei enää käytettäisi lainkaan, otimme ne pois. Satula asetettiin pyöräasentajan toimesta sellaiseen asentoon, että lapsen jalat ylettivät ihan kantapää-astunnalla sujuvasti maahan.

Pyöräily aloitettiin lapsen kanssa siten, että häntä tuettiin tarvittaessa takaa turva-aisasta. Oma Tasapaino alkoi löytyä, mutta pyöräily ei lähtenyt etenemään itsenäisesti ja alkuinnostus pyöräilyyn vähän laski.

4) Vanhassa vaka parempi: Apupyörät kiinni!
Päätettiin kokeilla apupyöriä, ja silloin huomasin, että lapsen pyörän satula oli ollut niin matalalla, että tämä ei ollut saanut polkemiseen lainkaan voimaa ja vauhti puuttui.

Nostimme satulaa siten että lapsi osui satulasta enää varpaillaan maahan. Vasta nyt lapsi saattoi oikeasti polkea pyörää ja apupyörillä meno olikin äkkiä lapsesta tosi hauskaa! Nyt hän pääsi vaivatta polkemalla eteenpäin ja saattoi ohjailla minne halusi.

Tässä riemussa kausi loppui kesken, kun kesä kului matkustellessa, mutta nyt odotetaan innolla uuden alkamista. Harjoituskertojen määrä tässä selvästi tekee mestarin. Todennäköisesti otetaan sitten apupyöriä seuraavaksi pois kokonaan tai perinteiseen tyyliin yksi kerrallaan.
| Kommentoi
profile-image-of-writer
Lähetä