Yltä ja alta • maisemateos leikkipaikkana

Kommentoi

Yltä ja alta on upea maisemateos ja samalla lapsille hauska leikkipaikka. Lapset voivat leikkiä, kävellä ja juosta teoksen päällä ja sisällä. Iso maisemateos muistuttaa maisemaa jostain muualta - "Teletappimaata". Parhaiten teoksen näkee kokonaisuudessaan mäen rinteeltä, jonne on rakennettu myös hieno laavu nuotiopaikkoineen.

Hieno päiväretkikohde sekä lapsille että aikuisille! Pienten lasten kanssa kannattaa kulkea yhdessä, rinteet ovat paikoin haastavia.

Nancy Holt (s. Worcester, Massachusetts 1938, k. 8.2.2014) nousi maailman kuuluisuuteen julkisten veistosten, installaatioiden ja maataiteensa ansiosta. Yltä ja Alta sai insipiraation osittain Holtin kiinnostuksesta muinaisiin arkeologisiin kohteisiin kuten Naszca Lines Perussa ja Uffingtonin Valkoinen Hevonen Englannissa. Yltä ja Alta on tarkoitettu tarkasteltavaksi sekä teoksen päältä että maan kamaralta.

Teoksen ympäristö on suunniteltu tukemaan erilaisten tapahtumien järjestämistä. Teoksella onkin vuosien varrella järjestetty teatteriesityksiä, konsertteja, lastenfestivaali, liikuntatapahtumia, roolipelejä, pelejä ja leikkejä. Luonnolliset kaaret toimivat pienen amfiteatterin tavoin putkien toimiessa poistumisteinä. Tunnelit tarjoavat suojan sateelta, jäähdyttävät auringolta ja luovat ainutlaatuisia akustisia äänimaisemia ja -paikkoja.

Yltä ja alta • maisemateos leikkipaikkana - info

www

Blogijuttuja aiheesta

Tapahtumia aiheeseen liittyen

Teemat

Lisännyt Samu Tuomisto.