Luodon saari - luonnonpuisto Nokialla

Kommentoi

Pyhäjärvessä sijaitseva 88 hehtaarin suuruinen suojeltu Luodon saari on hauska retkikohde lapsiperheelle. Se on kokonaisuudessaan suojeltu luonnonsuojelualueena. Saaressa oleva luontopolku on noin 3,5 kilometrin mittainen.

Luontopolun reitillä on myös mahdollista oikaista, jolloin matkaa kertyy noin 2 kilometriä. Luontopolku on merkitty maastoon nauhoilla ja puihin maalatuilla merkeillä. Kumisaappaat ovat luontopolulla tarpeen, sillä polku kulkee paikoin kosteiden niittyjen ja luhtien halki.

Saarella on viisi merkittyä ja huollettua tulentekopaikkaa. Jokaiselle leiripaikalle on varattu polttopuita. Oma kirves on hyvä olla mukana. Vaikka leiripaikat on varustettu myös roskalaatikoilla, olisi toivottavaa, että retkeilijät toisivat etenkin isommat roskamäärät itse pois.

Saaren pohjoisosassa on kesäisin lampaita. Saarta halkoo pituussuunnassa isot sähkölinjat. Leiripaikoilta löytyy kartta johon on merkitty alueen muut leiripaikat, yhdeltä leiripaikalta löytyy myös puucee.

Saarelle ei ole siltaa, vaan sinne pääsee pienen kanavan yli veneellä - tai mahdollisesti erittäin tarkasti harkiten ja virtapaikkoja varoen jäätä pitkin. Virtaus on paikoin ilmeisen voimakas.

Luodon saari - luonnonpuisto Nokialla - info

www

Blogijuttuja aiheesta

Tapahtumia aiheeseen liittyen

Teemat

Lisännyt Samu Tuomisto.