Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytös LAUANTAI

Risto Räppääjä ja pullistelija
Kommentoi

Tunne historia – Koe nykyisyys – Näe tulevaisuus

Varsinainen lentonäytös koostuu kolmesta osasta. Ensimmäisessä osassa ilmassa nähdään konetyyppejä, jotka ovat palvelleet Ilmavoimissa eri vuosikymmeninä, kuten Fokker D.VII, Gloster Gauntlet, Viima, Douglas DC-3, Saab 91D Safir ja Fouga Magister CM.170.

Toisessa osassa lentää Ilmavoimien lähimenneisyydessä palvelleita ja nykyisiä konetyyppejä, kuten BAE Systems Hawk, Valmet L-70 Vinka, Pilatus PC-12 NG ja Airbus C-295M. Maavoimien kalustosta esiintyy NH-90 ja Hughes MD500. Rajavartiolaitoksen kalustosta esillä on H251 Super Puma ja AW 119 Ke Koala.

Lentonäytöksen kolmas osa on varattu F/A-18 C/D Hornetin lisäksi kansainvälisille lento-osastoille ja HX-kandidaateille, joista tullaan valitsemaan Hornetin seuraaja.

Myös harrasteilmailu on tapahtumassa laajasti esillä. Harrasteilmailuesityksiä nähdään ennen ja jälkeen näytöksen teeman mukaisia lentonäytösosioita.

Maanäyttelyssä esillä muun muassa Bristol Blenheim, Thulin typ D, Messerschmitt Bf109 G-6, Saab J35 Draken, MiG-21bis ja VL Myrsky II ja Rajavartiolaitoksen DO-228 Dornier.

Tulevat tilaisuudet (0)

Kohdevinkkejä tapahtumaan liittyen

Blogijuttuja aiheesta

Teemat