Vauvabloggaajat – vauvalehtien uudet tähdet

Vauvalehtien tähtibloggaajia mediassa: Kaksplus-lehdessä Emilia "Mutsis on", tv:ssä Demi "Kiljuva pikkunälkä" ja Mari Nordin "Kotitalouskriisi".

Vauvalehtien tähtibloggaajia mediassa: Kaksplus-lehdessä Emilia ”Mutsis on”, YLE-tv:ssä Demi ”Kiljuva pikkunälkä” ja Mari Nordin ”Kotitalouskriisi” MTV3-nettisivulla.

”Vauvabloggaajat” kirjoittavat blogeja intensiivisesti ja avoimesti omasta elämästään, lapsistaan, vanhemmuudestaan, perheestään ja ajatuksistaan. Aktiivisimpia vauvabloggaajia kutsutaan kirjoittamaan vauvalehtien sivuille. Määrällisesti bloggaajat tuottavat nykyään suuren osan vauvalehtien nettijulkaisujen sisällöstä ja ansaitsevat palstatilansa myös paperilehdillä. He ovat tosi-elämän tähtiä, joita lukijat ja katselijat seuraavat netissä, lehdissä, radiossa ja tv:ssä.

Odotus-, vauva-, perhe-, mamma- ja lastenvaate- ja lastentarvike-bloggaajat ovat uudenlaisia sisällöntuottajia vauvalehtien julkaisuilla. Tunnetut ja kiinnostavat bloggaajat tuovat lehdille lukijoita. Samalla bloggaajat itse pääsevät valokeilaan Suomen suosituimpien vauvasivustojen palstoilla. Vauvabloggaaminen voi olla yksi tie nykyajan tähteyteen.

[Mikä on vauvablogi? Löydä itseäsi kiinnostavat vauvablogit ja niiden kuvaukset Suomen parhaimmista vauva-perhe-mammablogeista]

”Vauvablogi-tallit” – Kaksplus ja Vauvalehti

Vauvalehdet (Vauvalehti ja Kaksplus) hyödyntävät nettiä tehokkaasti . Ne eivät voivottele ”median murroksessa” lukijahävikkiä kuten sanomalehdet. Vauvalehtien omat keskustelupalvelut ovat Suomen vilkkaimpia. Lukijoita osallistutetaan jatkuvasti. Vauvalehtien omilla nettisivuilla ja keskustelupalstoilla sekä Facebook-sivuilla esitetään lukijoille kyselyitä, joista sitten ripeästi koostetaan juttuja netti- ja paperisivujen palstoille.

Tule mukaan etsimään parasta lapselle - rekisteröidy Reppuliin.

Vauvabloggaajat vievät osallistuvan sisällön tuotannon vielä astetta pidemmälle – se on kirjoittajiensa itse luomaa, toimittamaa ja osittain jopa markkinoimaa. Suomen vauvalehdissä Kaksplus tarjoaa bloggaajien luomaa sisältöä runsaasti. Kaksplussan nettisivuilla on 15 jatkuvasti päivittyvää blogia, Vauvalehdellä niitä on viisi.

Kaksplussan vauvablogi-tarjonta (15):

 • Viisi omakohtaista päiväkirjaa vanhemmuudesta,  äityidestä ja lapsista.
  • Mutsis on – kirjoittaja Emilia esiintynyt Erilaiset äidit TV-sarjassa ja lehtien palstoilla
  • Kotitalouskriisi – kirjoittaja Maria Nordin esiintynyt Iholla TV-sarjass ja lehtien palstoilla, juontaa Keidas-TV-sarjaa
  • Kiljuva pikkunälkä – kirjoittaja Demi esiintyy Teiniäidit 2 TV-sarjassa
  • Uskola – kirjoittaja Päivi ollut myös äänessä radiossa (Taustapeili YLE)
  • Amalian harvinainen sairaus, joka kertoo Amalia-vauvan elämästä.
 • Kymmenen jostain tietystä näkökulmasta vanhemmuutta tai lapsiperhettä lähestyvää blogia
  • Vaatteet ja tyyli – vaateostoksia ja muotia lapsille ja vanhemmille: Kolmistaan, Karoliina ja Neiti-F (vaatteita, tyyliä, sisustusta), Momlooks (eri lapsiperheiden tyyli kuvina), Kaunis äiti (muodin uutuuksia)
  • Tavarat: Neljän huoneen tavarat – kirjoittajana perheen isä (huom. siirtynyt 2013 joulukuussa pois Kaksplussta)
  • Asuminen ulkomailla: Cafe dé maman (Ranskassa)
  • Käsityöt: Iia Katariina – käsitöitä lapsiperheessä, kukka-asetelmista villapipoihin.
  • Aktiviteettejä lapsiperheelle: Mitä mä tekisin?  tarjoaa leikki- ja pelivinkit lapsiperheelle.
  • Liikunta ja ravinto: Mum on the run – treeniä ja ravintoa, yksinhuoltajaäiti
  • Lastenkulttuuri: Lastenkulttuuri nyt! – Kaksplussan toimittajan blogi Suomen lastenkulttuurista ja sen tapahtumista.
 • Lisäksi kaksi harvakseltaan kirjoittavaa kolumnistia.

Vauvalehden vauvablogi-tarjonta (5):

 • Yksi omakohtainen päiväkirja raskaudesta ja äiteydestä
  • Keltanokan hautomo tarjoaa luettavaksi ja seurattavaksi hyvin henkilökohtaisia kokemuksia ja ajatuksia lapsen hankkimisesta, raskaudesta ja lapsiperheessä elämästä.
 • Viisi jostain tietystä näkökulmasta vanhemmuutta tai lapsiperhettä lähestyvää blogia
  • Ruoka: Mini pumpkin ruokareseptejä annos- ja kokkauskuvineen lapsiperheille.
  • Lastenvaate ja –tarvikkeet:  Eppusen kaapilla tarjoaa kuvapäiväkirjan lastenvaate- ja tarvikeshoppailusta.
  • Aktiviteettejä lapsiperheelle:  Lasten matkassa testaa ja arvostelee lapsiperheille suunnattuja palveluita ja leikkikenttiä Helsingissä.
  • 2 x Liikunta ja ravinto:  Parsakaaliprinsessa kertoo liikunnasta ja ruokavalinnoista raskausaikana ja sen jälkeen. Samoin tekee Hyvästit raskauskiloille, joka kertoo kuntokuureista ja ruokavalioista, mutta ei ole enää aktiivisesti päivittyvä  (päivitetty viimeksi kesäkuussa 2013).

Molempiin lehtiin valittujen blogien perusteemat seuraavat toisiaan: omakohtainen äityispäiväkirja, vaatteet&tarvikkeet, lapsiperheen aktiviteetit, ruoka ja liikunta. Blogeissa kirjoitetaan luonnollisesti pienten lasten vanhempia ja erityisesti niiden äitejä kiinnostavista teemoista. Vauvalehden kaikki vauvabloggaajat ovat naisia. Kaksplussalla on yksi mies bloggaaja ja passiivinen mieskolumnisti. Kaksplussalla on useampia – muualla mediassa näkyviä – tunnettuja vauva-perhe-mamma-bloggaajia.

Mikä vauva-perhe-mammablogeista on sitten kiinnostava juuri minulle?

Mielenkiintoista ja suositeltavaa luettavaa kaikki, mutta tietysti erilaiset vauvablogit kiinnostavat eri ihmisiä, erilaisissa elämäntilanteissa. Jos haluat löytää juuri itsellesi sopivaa luettavaa ja tästä artikkelista ei ollut apua – voit koettaa löytä mielenkiintoista luettavaa erilaisten näkökulmien kautta. Katso jos koostamastamme vauva-perhe-mammahausta olisi apua: Suomen parhaat vauva-perhe-mammablogit.

Vauvabloggaajat ja itse valittu julkisuus

On aika todennäköistä, että sinä tai joku tuttavapiirissäsi ottaa perheestään valokuvia ja kirjoittaa vauvablogiaan sinun ja muitten ystäviensä luettavaksi.

Vauvalehdille päätyneet vauvabloggaajat ovat tyypillisesti myös aloittaneet näin – itsenäisesti kirjoittaen jossain ilmaisessa bloggauspalvelussa. Vähitellen kirjoituksista on kiinnostuneet ystäväpiirin lisäksi muut. Säännöllisellä kirjoittamisellaan bloggaajat ovat saaneet lukijansa kiinnostumaan sisällöstään ja aina palaamaan sitä lukemaan. Lopulta vauvalehdet ovat huomanneet suositun blogin ja taitavan bloggaajan ja pyytäneet tätä siirtämään kirjoituksensa sivuilleen omien lukijoittensa löydettäväksi.

Vauvalehdet saavat näin sivuilleen kiinnostavaa sisältöä ja lisää lukijoita suosittujen bloggaajien seuraajista. Vauvabloggaajalle pääsy vauvalehtien suosituille nettisivuille tarkoittanee yleensä kasvavaa lukijakuntaa ja edelleen lisääntyvää julkisuutta. Suosituimmat vauvabloggaajat ovatkin julkkiksia – heitä haastatellaan lehtien palstoilla, he osallistuvat tosi-tv-ohjelmiin ja keskusteluihin radiossa ja muussa mediassa.

Kaikista ei kuitenkaan tule koko Suomen tuntemia kirjoittajia. Vauva-perhe-mamma-blogeja on Suomessa paljon – blogilista.fi:ssa niitä on listattu yli 8000, ja näistä aktiivisia vähintään viimeisen kuukauden aikana päivitettyjä yli tuhat kappaletta (Blogilista.fi palvelussa ”Perhe,Lapset”-kategoriassa yhteensä 8000 blogia, joista noin 1000:tta on päivitetty kuluneen neljän viikon aikana; ko. palvelu listaa blogeja vain kirjoittajien pyynnöstä; 14.11.2013).

Eikä julkisuus olekaan vain positiivista. Suositut vauvabloggarit ovat saaneet osakseen myös julkisuuden negatiivisia puolia – loukkaavia henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja ja jopa uhkauksia netin anonyymeissä keskustelupalveluissa. Vuorovaikuteisen nettimedian luonteeseen kuuluu olennaisesti keskustelu, ja siellä kielteisiltä puheenvuoroilta on vaikea vain sulkea silmänsä. Tähtibloggaajat ovat itsestään avoimia ja taitavia bloggaajia, mutta myös ihmisiä. Olisi aina hyvä muistaa, että myös netissä toisia ihmisiä tulisi kohdella siten, miten toivoo myös itseään kohdeltavan.

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa