Vaihtoehto: Perhe palasi elämään vuotta 1986!

Kanadalainen perhe hylkäsi nykyteknologian ja Facebookin ja palasi vuoteen 1986.

Kanadalainen Guelphin perhe hylkäsi Facebookin ja palasi vuoteen 1986.


Haluaisitko olla enemmän läsnä lastesi ja kumppanisi kanssa? Palaa ajassa taaksepäin! 

Nelihenkinen kanadalainen perhe – Blair, Morgan ja heidän lapsensa Trey (5) ja Denton (2) – hylkäsi tietokoneet, älypuhelimet, tabletit ja internetin vuodeksi elämästään. He etsivät itselleen vaatteet 80-luvulta ja kampasivat hiuksensa uuteen vanhaan muotiin. He muuttivat 80-luvulla rakennettuu taloon ja aloittivat perhe-elämän lastensa kanssa samaan malliin kuin vuonna 1986 tehtiin.

Blair ja Morgan (27) kertoo kasvattavansa lapsiaan vuoden ilman nykyteknologiaa – mutta ei ilman teknologiaa. He katsovat VHS-nauhoilta 80-luvun lastenohjelmia ja viihdettä, ottavat kuvia filmikameralla ja heidän poikansa pelaa Super Mariota Nintendollaan. Etäyhteyttä ystäviin pidetään lankapuhelimella.

Blair kertoo ajatuksen syntyneen, kun huomasi heidän 5-vuotias tyttärensä leikkivän mielluummin iPadinsä kuin isänsä kanssa. Vuoden mittainen aikamatka on onnistunut tähän asti hyvin, ja Blairin mukaan naapurit ja ystävät ovat tukeneet sitä huvittuneena. Blair arvioi, että leikki-ikäisten lasten kanssa projekti on edennyt helpommin kuin, miten se olisi sujunut teini-ikäisten lasten kanssa. Ensimmäiset viikot ilman kännykkää olivat olleet hänelle haasteellisia, tyttöystävälle Morganille Facebook-tilin deletoiminen projektin alussa oli vaikeaa. Taloudellisesti Blair on tullut toimeen kohtalaisesti, vaikka hänen liikekumppanilleen 80-luvun kommunikointivälineisiin siirtyminen ei sopinut ja yhteistyö loppui – ihmiset ovat tukeneet perhettä lahjoittamalla heille tavaraa ja laaja-kaistayhteys- tai kännykkäliittymälaskuja ei ole tarvinnut maksaa.

Onnelliselta vaikuttavan perheen aikamatka on suunniteltu päättyväksi ensi vuoden huhtikuussa. Tätä voi koettaa myös kotona! Ja jos 80-luku on Nintendoineen ja Commodore64:sineen liian hektistä – kannattaa harkita samantien 70-, 60- tai 50-luvulle palaamista!


Lähde:Guelph family lives like it’s 1986, Toronto Sun

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa