Parasta nettisisältöä lapsille? Lasten sisällön ”Euroviisut” lähestyvät maakarsintoja

Euroopan Unionin käynnistämä kilpailu ”The European Award for best content for kids” lähestyy osallistujien arviointia. Suomalainen paras nettisisältö lapsille ja nuorille selviää kuukauden sisällä.

Parasta verkkosisältöä lapsille kilpailu

Parasta verkkosisältöä lapsille kilpailu

Netti voi olla erinomainen paikka lapsille. Toivon, että voimme kehittää Internetin paremmaksi lapsille, sellaisen Internetin, jossa on lapsille oikeanlaista sisältöä, lapset voivat tutkia, leikkiä, pelata ja oppia turvallisesti – siten että heillä voi olla hauskaa oppiessaan digitaalisessa maailmassa tarvittavia taitoja. Toivon, että tämä kilpailu voi kehittää, juhlistaa ja nostaa esiin uusia hienoja ideoita Euroopassa – EU:n digitaalisesta kehityksestä vastaava komissaari Neelie Kroes alusti kilpailua

Parasta sisältöä lapsille kilpailun säännöt ja aikataulut

Kilpailuun osallistuva sisältö voi olla verkkosivusto, blogi, video, sovellus tai peli – kunhan se on suunnattu lapsille tai nuorille. Esimerkiksi Reppuli.com ei siis kilpailun osanottajaksi kelpaa, ainakin ajatuksemme on ollut fokusoida kirjoituksiamme pikemminkin lasten vanhemmille.

Suomen kilpailussa kaksi sarjaa
1) aikuisten tuottama sisältö 4-12-vuotiaille lapsille
2) nuorten tuottama sisältö 4-18-vuotiaille

Suomen voittajat pääsevät kisaamaan Euroopan tasolle Lasten sisältöjen ”Euroviisuihin”! Euroopan tason voittajat julkistetaan sitten Safer Internet -päivänä 11. helmikuuta 2014.

Suomessa Euroopanlaajuista kilpailua opetus- ja kulttuuriministeriön alainen Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus. Se julkistaa Suomen ”Parasta sisältöä lapsille”-kilpailun tulokset nähtäville 6.11.2013. Vielä muuten ehtii osallistumaan 6.10.2013 mennessä! Jos sinulla tai lapsillasi on lapsille suunnattua verkkosisältöä, niin tämä on varmasti hyvä keino löytää sille näkyvyyttä ja sitä myöten lisää lapsia sisältöäsi käyttämään, osallistu ihmeessä. Tällä hetkellä Suomalaisia osallistujia on listattu kilpailusivustolle asti vasta neljä!

Miten kilpailuun osallistuvia palveluita sitten arvioidaan – Sivistyneitä arvauksia vai oikeita käyttökokemuksia?

Osallistuvien sisältöjen arviointikriteerit vaikuttavat sinänsä hyviltä (http://www.bestcontentaward.eu/criteria-for-judges), mutta se minulle jää epäselväksi – kuka keskeisten kriteerien (kohderyhmä ja soveltuvuus ikäryhmälle, houkuttelevuus, käytettävyys) arvioinnin suorittaa? Todelliset käyttäjät eli lapset ja nuoret, vai aikuiset ”asiantuntijat/sivistynyt Euroviisujury”, joka omasta perspektiivistään yrittää pohtia, mikä lapsia ja nuoria oikein kiinnostaa?

Uusia ideoita lapsille tarjottavasta sisällöstä naapureiltamme

Oikeastaan Suomen lapsille suunnatun sisällön lisäksi on kyllä kiinnostavaa nähdä naapurimaittemme parhaimmistoa. Näin varmasti voimme myös Suomessa löytää uusia jo toimivaksi osoittautuneita sisältöideita.

Eri maissa töitä arvioidaan eri aikatauluissa – mutta 11. helmikuuta 2014 kaikkien maiden tulokset pitäisi olla valmiina. Odotetaan siis nyt ensin mielenkiinnolla, mitkä sisällöt arvioidaan Suomen parhaaksi!

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa