Paras vauva-foorumi – vauva- ja lapsi-keskustelupalvelu Suomessa?

”Vauva-foorumit” ovat Suomen vilkkaimpia keskustelupaikkoja netissä. Aktiivisia suomenkielisiä vauva- ja lapsiaiheisia vauva-foorumeita löytyy noin puolitusinaa. Ne tarjoavat uusille ja tuleville vanhemmille tärkeää vertaistukea vauvan hankkimiseen, odotukseen, synnytykseen, vauvan hoitamiseen ja lasten kasvatukseen.

Vauva-lapsi-foorumit

Vauva-lapsi-foorumit

Vauva-foorumeilla voi kysyä yleisiä tai itseään askarruttavia vaikeitakin asioita nimimerkillä tai anonyymisti ”vierailijana” – vastauksiksina voi kuulla muiden keskustelujien hyviä ja huonoja kokemuksia asiasta. Vastausten laatuun vaikuttaa oleellisesti aiheeseen sopivan foorumin valinta, parhaat vastaukset löytyy sieltä, missä jo käydään tiivistä keskustelua aiheesta.

[Katso myös: Suomen parhaat vauva-, perhe- ja mammablogit ja Vauvablogi – pääosassa: vauva, äiti vai isä?]

Tule mukaan etsimään parasta lapselle - rekisteröidy Reppuliin.

Aktiivisimmat vauva-foorumit Suomessa

Vauva-lapsi-keskusteluja hallitsee kirjoitusten määrissä vauvalehdet (katso myös: Vauvalehti-vertailu 2013/10) – Kaksplussan ja Vauvalehden keskustelut. Esimerkiksi yhden päivän aikana (21.10.2013) Kaksplussan keskustelijat loivat noin 220 uutta vauva-lapsi-elämään liittyvää keskustelunaihetta, ja näihin kirjoitettiin noin 2600 vastausta.

Paras vauva-foorumi minulle?

Kaksplussan ja Vauvalehden foorumeilla vastausten laatu ja tyyli voi vaihdella, mutta kaikupohjaa löytyy kysymykselle kuin kysymykselle. Muita mainittavia vauva-lapsi-foorumeita tarjoaa Suomi24, Terveys.fi, Väestöliiton perhearki ja Mannerheimin lastensuojeluliiton keskusteluryhmä.

Vauva-lapsi-foorumiKuvaus
Kaksplus-lehden keskustelu
Kaksplus-lehden hyvin aktiivinen keskustelufoorumi. Otavamedia Oy.
Vauvalehden keskustelufoorumi
Vauvalehden hyvin aktiivinen keskustelufoorumi. Sanoma Magazines Finland Oy.
Vau.fi keskusteluVau.fi keskustelufoorumi. Sandviks AS.
Terve.fi:n "Raskaus ja lapset"-keskusteluTerve.fi:n keskustelu - aikaisemmalta nimeltään Helistin.fi. Terve Media Oy.
Suomi24:n "Perhe"-keskustelu
Osa suosittua Suomi24-keskusteluryhmäpalvelua. Suomi24 Oy.

Perheaikaa keskustelupalvelu
Keskustelupalvelu lasta suunnitteleville, odottaville sekä pikkulapsiperheiden vanhemmille. Väestöliitto.
Mannerheimin lastensuojeliiton keskustelu
Mannerheimin lastensuojeliiton moderoitu-keskustelu (viestit tarkistetaan ja julkaistaan vasta sen jälkeen).
Liberovaippojen keskusteluLiberovaippojen keskustelu vauvoista.

Itselleen sopivan foorumin valinta ei ole aivan itsestäänselvyys. Isoilla aktiivisilla foorumeilla voi saada nopeasti vastauksia – ja vaihtoehtoisesti aihepiiriltään tarkemmin rajatuilla foorumeilla (esim. KenguRuu – ”harkitusti yksin äidiksi tulleiden naisten ja heidän lastensa vertaistukiyhteisö”) voi löytää omille kysymyksilleen seikkaperäisempiä ja tarpeisiinsa osuvampia vastauksia.

Parasta varmasti unohtaa liiallinen itsekritiikki ja ”koettaa kepillä jäätä” – esittää kysymyksiään ja osallistua keskusteluun siellä, missä se tuntuu kiinnostavalta ja omaan aiheeseen sopivalta. Vauva-lapsi-foorumeitten kirjoituksista voi myös päätellä, että moni kirjoittaja osallistuu samanaikaisesti eri foorumeiden keskusteluihin, tai on ainakin kokeillut eri foorumeita ja löytänyt sitten itselleen sopivimman.

”Mammablogit”

Aktiivisilla mammablogeilla voidaan käydä tiivistä ja syvällistä keskustelua ajankohtaisista vauva-ja lapsi-aiheista. Tiedon ja vertaistuen etsimisessä ne voivat tarjota vauva-foorumeita nopeamman keinon löytää vastauksia ja omaa profiilia vastaavaa vertaistukea. Bloggaajat vastaavat mielellään kirjoituksiaan sivuaviin kysymyksiin ja ovat aihepiirissään usein varsinaisia ”käveleviä tietopankkeja”.

[Katso myös: Suomen parhaat vauva-, perhe- ja mammablogit ja Vauvablogi – pääosassa: vauva, äiti vai isä?]

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa