Maailmanennätys kestovaippoja vaihtamalla

Kestovaipan vaihtotempaus vauhdissa
Kestovaipan vaihtamisen maailmanennätystä tavoiteltiin lauantaina Suomessa – Espoossa, Kuopiossa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa. Paikallisten kestovaippayhdistysten vaipanvaihtotempaukset ovat osa kansainvälistä ”The Great Cloth Diaper Change”-tapahtumaa, jossa vauvoille vaihdetaan kestovaippa ympäri maailmaa yhtäaikaa samalla kellonlyömällä.

Ennätysyritys alkaa!

Seurasimme maailmanennätysyritystä Tampereella Koivistonkylän Prisman yläkerrassa. Tila oli imetysnurkkauksineen ja kahvipöytineen hyvin järjestetty. Paikalla oli monta lapsiperhettä, yhdistyksiä ja yrityksiä kertomassa tuotteistaan. Ennätyksentekoalue rajattiin tarkasti lippunauhalla.

Valmiina, paikoilla, hep!

Kestovaippayhdistyksen vaippatempaus - valmiina

”Kaikki jotka ovat valmiina, nostakaa vaihdettava kestovaippa ylös!”. Ennätyksentekoalueelle sai jäädä vain ennätykseen osallistuvat lapset ja vaipanvaihtajat. Ennätysyrityksen dokumentoiva kameramies valmiina.

Miten kestovaipat vaihtuivat maailmanennätystehtailussa?

Ennätysyritys käynnistyi.

Kestovaippayhdistyksen vaippatempaus - 1. Housut pois.

1. Housut pois.

Kestovaippayhdistyksen vaippatempaus - 2. Käytetty vaippa pois.

2. Käytetty vaippa pois.

Kestovaippayhdistyksen vaippatempaus - 3. Puhdas kestovaippa päälle.

3. Puhdas kestovaippa päälle.

4. Käytetty kestovaippa pussiin.

4. Käytetty kestovaippa pussiin.

Kestovaippayhdistyksen vaippatempaus - valmis

5. Valmis!

Kestovaippayhdistyksen vaippatempaus - hurraa

Ennätysyritystehtävä suoritettu! Hurraa!!

Tuliko se ennätys?

Suomessa vaihtui nyt vuonna 2016 samanaikaisesti 52 vaippaa: Tampereella 23, Kuopiossa 10, Turussa 10, Espoossa 5 ja Seinäjoella 4.

Suomenennätystä ei rikottu tänä vuonna. Viime vuonna nimittäin tehtiin yhteensä 89 samanaikaista kestovaipan vaihtoa. Pirkanmaalla vaippoja vaihdettiin tänä vuonnakin eniten, mutta niin ikään samassa tilassa tehtyjen vaihtojen ennätysmäärään ei päästy. Viime vuonna Pirkanmaalla vaihdettiin samanaikaisesti 57 kestovaippaa kulttuurikeskus PiiPoossa.

Niin mutta se maailmanennätys!

Maailmanlaajuisen tapahtuman järjestäjä (Great cloth diaper change / Real Diaper Association) laskee tuloksia tarkasti ja hartaasti. Tapahtuman kokonaistulokset eivät ole vielä parinkaan päivän laskennan jälkeen valmiina. Voimassa oleva maailmanennätys on vuodelta 2013, jolloin maailmassa tehtiin yhteensä 10.029 samanaikaista kestovaipan vaihtoa. Odotamme siis jännityksellä tehtiinkö nyt uusi maailmanennätys!

[Katso myös: #kestovaippa-teema Reppulissa]

Niin tai näin, äidit ja isät pääsivät vauvansa kanssa osallistumaan maailmanennätysyritykseen! Se oli itsessään hauskaa puuhaa osallistujille ja mukana olleille kannustusjoukoille. Kahvittelun ja ennätystehtailun jälkeen Tampereella monet osallistujat kävivät vielä alakerran kaupassa tekemässä viikonlopun ruokaostokset. Ensi vuonna uusiksi, maailmanennätys myös!

*****

Lisätietoja:
Osallistumiseen tarvittiin vain vaippoja tai harjoitteluhousuja käyttävä lapsi ja vaipanvaihtaja. Kestovaipan sai ennätyssuoritukseen tarvittaessa lainaan. Maailmanennätys täytyy pystyä todistamaan ja tapahtuma dokumentoitiin yhteisten sääntöjen mukaisesti. Sekä vaipanvaihtaja että lapsi rekisteröitiin ennätysyritykseen. Vaipanvaihtajat saivat rintaansa numerolapun ja ennätysyrityksestä otettiin todisteeksi valokuvat ennen ja jälkeen vaipanvaihdon. Maailmanlaajuista tapahtumaa koordinoi yhdysvaltojen kestovaippayhdistys Real Diapers Association, joka kerää paikalliset vaipanvaihto-tulokset yhteen.

Guinnessin ennätyskirja oli vielä vuonna 2014 mukana vaipanvaihdon ennätystehtailussa, mutta yhteistyöstä on sittemmin luovuttu. Hämeen kestovaippayhdistyksen puheenjohtaja Essi Palokangas kertoi, että Guinnessin ennätyskirjan vaatimukset jokaisen vaipanvaihtajan videokuvaamisesta olivat kansainvälisessä tempauksessa liian hankalia. Nyt toteutettu dokumentoinnin taso tuntuikin ennätysyritykseen kyllä hyvin riittävältä.


Haluatko kuulla ensimmäisenä kiinnostavasta sisällöstä ja kilpailuista lapsiperheille?

Rekisteröidy Reppuliin   Rekisteröidy Reppuliin

Katso myös: #kestovaippa-teema Reppulissa

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa