Pyörä osaksi lasten arkea

Pyörä osaksi lasten arkea

Kuva: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Pidän pyöräilystä ja pyöräilen joka päivä. Kolmevuotias tyttöni tykkää myös pyöräilystä – turvaistuimellaan tai potkupyörällään. Voisiko pyöräilyintomme liittyä siihen, että olen kotoisin Tanskasta? Tanskassa nimittäin tehdään paljon töitä sen eteen, että lapset oppisivat pienestä pitäen polkupyörän helppona, hauskana, nopeana ja käytännöllisenä kulkuneuvona.

Connie Juel Clausen, liikennesuunnittelija noin 200.000 asukkaan Odensesta, piti Tampereella 27.toukokuuta luennon lasten pyöräilystä. Clausen tekee töitä pyöräilyn kehittämiseksi Odensessa. Odense on huomioitu Tanskassa pyöräilyn edelläkävijänä, ja Clausen on myös mukana kehittämässä uutta kansallista pyöräilystrategiaa koko Tanskaan.

Connie Juel Clausen Tampereella.

Connie Juel Clausen luennoi lasten pyöräilystä Tampereella 27. toukokuuta. Tampereen pyöräilijät ry:n järjestämässä tapahtumassa oli noin neljäkymmentä pyöräilystä kiinnostunutta kuuntelijaa.

Käärme tanskalaisessa pyöräilyparatiisissa

Yleisö yllättyi, kun Clausen kertoi, että tanskalaislapset pyöräilevät nykyisin merkittävästi vähemmän kuin ennen. Tänäpäivänä vanhemmat kuljettavat lapsiaan kouluun yksityisautoillaan 200 prosenttia enemmän kuin 30 vuotta sitten. Clausen piti tilastotietoa masentavana, sillä autojen lisääntyminen koulualueella tekee pyöräilyn koululaisille hankalammaksi ja vaarallisemmaksi. Liikunta on tärkeää lapsen elämässä – ja on hieman nurinkurista, että jotkut vanhemmat voivat kokea tekevänsä lapsilleen palveluksen kyyditessään heitä autollaan kouluun.

Vaikka autoja on tullut enemmän Odensen kouluteille, varsinaisesta ruuhkasta ei vielä ole kysymys. 80 prosenttia Odensen koululaisista edelleen pyöräilee tai kävelee kouluun. Tanskalaisen pyöräilyaktiivisuuden salaisuutena pidetään usein tasaista maastoa tai yleisesti vain vahvaa pyöräilykulttuuria. Clausenin mukaan merkittävintä kuitenkin on, että pyöräilyn kehittämisen eteen tehdään kovasti töitä. 540 pyörätiekilometrin Odensessa (vrt. Tampereella 800 km pyöräteitä) kyse ei kuitenkaan ole vain pyöräilyyn hyvin sopivasta liikenneinfrastruktuurista vaan myös pienten pyöräilijöiden kasvatuksesta.

Odensen malli: Pyörä osa lasten arkea

Clausen on kolmen lapsen äiti. Työssään hän auttaa kouluja ja lastentarhoja integroimaan pyöräilyä osaksi lasten arkea. Lapsille järjestetään pyöräkesäleirejä, pyöräleikkejä ja pyöräilyretkiä. Koulun arjessa opettaja voi esimerkiksi pyytää vanhempia oppilaitaan pyöräilemään johonkin opetukseen liittyvään kohteeseen – ”tavataan museolla 15 minuutin sisällä”. Näin koululaiset oppivat pyöräilemään itsenäisesti ja omaksumaan pyörän kätevänä tapana liikkua. Pyörästä tulee yhtä luonnollinen osa lapsen koulunkäyntiä kuin koulukirjat, kynät ja tietokoneet. Pyöräily on otettu osaksi lastenkasvatusta.

Lasten pyöräily.

Leikki-/opetusrata päiväkoti-ikäisten pyöräilyyn. Kuva: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard

Odensessa pyörät ovat osa arkea myös päiväkodissa. Lastentarhojen tädit ja sedät järjestävät lasten kanssa retkiä potkupyörillä. Kymmentä 3-5 vuotiasta potkupyöräilijää ohjaa yksi aikuinen. Kuulostaa hurjalta, mutta Clausenin mukaan tämä sujuu hyvin.

Tule mukaan etsimään parasta lapselle - Reppuli.com.

Aikuinen, älä pelkää!

Clausen kertoi, että lapset innostuvat pyöräilemisestä yleensä heti. Mutta vanhemmat, päiväkotien ja koulujen opettajat ovat usein epäileviä. He pelkäävät, että pyöräilevien lapsiryhmien kanssa liikenteessä liikkuminen on kaoottista ja epäturvallista. Clausenin mukaan todellisuus on kuitenkin aivan toisenlainen. Kun koulun ja lastentarhan opettajat ovat käyneet lasten kanssa pyöräilemässä – kokemus on ollut positiivinen, hauska ja helppo.

Clausen seuraa kaupunkipyöräilyä ammattinsa puolesta ja totesi, että Odensessa ei ole hänen tietojensa mukaan tapahtunut koulupyöräilyliikenteeseen liittyviä onnettomuuksia. Aikuiset tanskalaiset pyöräilijät käyttävät aika harvoin pyöräilykypärää, mutta koulut vaativat sitä aina oppilailtaan. Lapsille ja teineille pyöräilykypärän käyttö on luonnollista, kaikkien kaverienkin tukka on pyöräilykypärän käytön jälkeen mukavasti sekaisin.

Lasten pyöräily kehittyy Tampereella?

Tampereen apulaispormestari Leena Kostiainen osallistui luentoon ja kertoi luennon päätteeksi olevansa vakuuttunut Odensen pyöräilymallista. Hän kertoi haluavansa kehittää Tamperetta samaan suuntaan. Kostiainen on toiminut koulun opettajana ja rehtorina ja totesi, että aikuisten asenne ja pelko on asiassa isoin haaste. Hän sanoi kuitenkin olevansa valmis ottamaan haasteen vastaan – ja kertoi haluavansa hyödyntää Odensen mallin menetelmiä ”Tampereen liikkuva koulu”-hankkeessa (osa kansallista Liikkuva koulu-hanketta). Tanskalaisena pyöräilevänä äitinä Tampereella olen tästä hyvin iloinen!

3-vuotias taapero opettelee pyöräilemään Tampereella.

3-vuotias taapero pyöräilee potkupyörällään päiväkodista kotiin Tampereella – Odensen ystävyyskaupungissa.

****
27.5.2014 Pantin auditorio, Tampere. Tapahtuman järjesti Tampereen polkupyöräilijät ry.
Lisätietoja lasten pyöräilystä Odensessa: Clausenin lasten pyöräilyyn liittyviä englanninkielisiä artikkeleita.

Lue myös:
Lastenpsykiatri Sinkkosen ainoa vinkki lastenkasvatukseen: ”Älä anna lapsen …”

3-vuotiaan tytön äiti. Tanskalainen toimittaja Tampereella.

Kommentit

  1. Mirja Mihalic sanoo

    Oikein hyvä kirjoitus lasten pyöräilystä ja sen hyödyistä. Toivon, että pyöräilystä tulisi Suomessakin osa lasten arkipäivää. Maaseudulla kehitystä haittaa kyläkoulujen lopettaminen. Matka kouluun on usein liian pitkä pyöräillen.

  2. Jani vesikko sanoo

    http://www.justride.fi – Just Ride on pyöräilyn kansallisen lajiliiton, Suomen Pyöräilyunionin, lasten ja nuorten pyöräilyhanke. Hanke syntyi tahdosta vaikuttaa lasten ja nuorten parempaan, liikunnallisempaan ja turvallisempaan tulevaisuuteen.

Vastaa