Kohdun äänet-simulaattori – vauvan ja vanhempien rentoutusmenetelmä

”Miltä äiti kuulostaa kohdussa elävälle vauvalle?” Näin pohdittiin Reppuli.comin Google+sivuilla. Vaikka lapsivesi, kohtu ja äidin vatsanpeitteet ja iho vaimentavat ääniä, kohdussa ei ole hiljaista – sisällä kohisee äidin ja vauvan elimistön omat äänet sekä äidin ulkopuolelta ympäristöstä vaimeasti kohtuun kuuluvat äänet.

[LUE MYÖS: Lasten kuulosuojaimet – tarviiko lapsen ja vauvan kuuloa suojata? ]

Signaalinkäsittelytohtori Stéphane Pigeonin kohtuäänisimulaattori.

Signaalinkäsittelytohtori Stéphane Pigeonin kohtuäänisimulaattori.

Kuuntele vaikka itse signaalinkäsittelytohtori Stéphane Pigeonin kohtuäänisimulaattorilla. Voit varioida äidin kohdun ääniä mieleseksi. Jos et halua lapsesi oppivan englantia, voit poistaa vanhempien englanninkielisen etäisenä kuiskailuna kuuluvan puheen (vaalean sininen liukukytkin – neljäs liukukytkin oikealta). Sovellus toimii ainakin tietokoneen ja uudempien tablettien ja iPhonejen selaimissa. Web-sivulta suoraan soittaminen on ilmaista – oman tuotoksesi tallentaminen MP3-audio-tiedostoksi jollain toisella soittopelillä soitettavaksi maksullista.

Kohdun äänet ja muistijäljet

Ääniin sikiön on todettu reakoivan jo 16:sta raskausviikosta lähtien – syntymättömän lapsen on päätelty oppivan kohdun ulkopuolista äänistä jopa kielen alkeita. Kohdun äänimaailmasta jää siis tutkitusti muistijälkiä – eikä olekaan ihme, että kohdun ”valkoisen kohinan” kerrotaan monessa lähteessä rauhoittavan sitten myös jo syntynyttä vauvaa.

Tule mukaan etsimään parasta lapselle - rekisteröidy Reppuliin.

Omat kokemukset kohdun äänien käytöstä vauvan hoidossa

Muistan kokeilleeni kohdunäänien soittamista aikanaan omalle aika rauhattomasti nukkuneelle vauvallemme (silloin käytin YouTubesta löytämiäni ”looppaavia” kohtuääniä). Tulokset eivät olleet erityisen mieleenpainuvia – kyllä vauva nukahti, mutta oliko se kohdunäänien ansiota – se jäi vähän arvoitukseksi. Se hyvä puoli tuossa jokatapauksessa on, että alitajuisesti kohdunäänet muistetaan varmasti myös aikuisiällä ja tämänkaltainen ”valkoinen kohina” voi rauhoittaa myös vauvaa nukuttavaa aikuista.

[LUE MYÖS: Lasten kuulosuojaimet – tarviiko lapsen ja vauvan kuuloa suojata? ]

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa