Hammasharjateline legoista – upea kotimainen design joka kotiin

Hammasharjateline legoista - ennen ja jälkeenOletko kyllästynyt mukiin hammasharjatelineenä? Tee itse oma värikäs hammasharjateline legoista! Voit näillä ohjeilla suunnitella telineestä juuri sellaisen kuin haluat, siis ainakin niistä legoista, jotka saat lapseltasi tarkoitukseen.

Rakensimme 5-vuotiaan tyttäreni kanssa legoista kumpikin omia talojamme. Omani kasvoi isommmaksi ja isommaksi. Kuin puolivahingossa talostani syntyi lopulta oikea koti nelihenkisen perheemme hammasharjoille!

Hammasharjateline legoista - tee se itse talo

Talo joka muuttuu hammasharjatelineeksi

Hammasharjatelineeksi muuttunut talo tarvitsi rakennusprosessissaan kokoajan enemmän ja enemmän rakennuspalikoita. Legoilla leikkiminen lapsen kanssa voi olla nopeasti tasa-arvoista ja intensiivistä touhuamista. Kun riitelet lapsesi kanssa äänekkäästi samoista kummankin omaan rakennelmaan juuri sopivista legopalikoista, olet lapsesi kanssa leikkiessäsi erinomaisesti läsnä.

Pohjoismaalainen design tunnettu puhtaista muodoistaan ja käytännöllisyydestään

Hammasharjateline legoista - tee se itseSkandinaavinen/pohjoismaalainen design on käytännöllistä. Myös tämän hammasharjatelineen jokainen linjakas yksityiskohta on tarkkaan harkittu.

Hammasharjateline-talostani kannattaa huomioida erityisesti sen jalustaan tehty ”viemäröinti”. Avonaiset reiät talon perusteissa murtavat visuaalisesti muuten tasaisena kiiltävän seinän, ja samalla ne päästävät hammasharjoista valuvan veden luonnollisesti ulos. Tätä ominaisuutta muki-hammasharjatelineessä ei ollut. Sitä ei ole myöskään silmiin sattuneissa muissa netissä näkyvistä lego-telineissä – täytyy nimittäin tunnustaa, että tämä ei ole maailman ensimmäinen legoista tehty hammasharjateline, vaikka se onkin niistä todennäköisesti designiltaan hienoin.

Miten design-hammasharjateline toimii käytännössä?

Asetin lego-hammasharjatelineeseen koko nelihenkisen perheen hammasharjat. Hammasharjamukissa harjat olivat sekalaisena kimppuna yhdessä, mutta suunnittelemassani telineessä jokaiselle hammasharjalla on oma mukava huoneensa. Tämä on ominaisuus, josta mikrobeista huolestuneet hammaslääkärit olisivat taatusti innoissaan.

Pesin omat hampaani ja asetin märän hammasharjan telineeseen. Tullessani takaisin sekä harja, että sen oma kolo oli telineen ilmaavan viemäröinnin ansiosta kuivina!

Teline toimi testin aikana täydellisesti, ja voin tämän muutaman tunnin testin perusteella suositella sitä kaikille!

Lopuksi

Hammasharjamuki

Hammasharjamuki

Valitettavasti legoilla leikkiminen kuitenkin jatkui perheessämme nopeasti uudelleen. Legopalikoita ei riittänyt eläintarhan aitojen rakentamiseen, ja jouduin ”pitkin hampain” lähes heti purkamaan design-hammasharjatelineeni. Hammasharjat siirsin takaisin hammasharjamukiin. Toimiihan se paremman puutteessa!

*****

Reppuli -yhteisöpalvelussa etsitään parasta lapselle – yhdessä suomalaisten lasten vanhempien ja yritysten kanssa. Tule mukaan!

Lue myös:
Lapsen mukana kehittyvä lastenhuone
Paras lastensänky – lastensängyt ja vanhempien suositukset
Kerrossänky – suositukset lasten vanhemmilta
Pinnasänky ja turvallisuus – vanhempien suositukset

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa