Äitiyspakkaus 2016 äänestyksen tulokset: 10 suosituinta tavaraa

Äitiyspakkaus 2016 äänestyksen tulokset

Äitiyspakkaus-äänestyksessä yllätyksiä! Vai osaisitko arvata nämä vuoden 2016 äitiyspakkaus 10 suosituimmaksi äänestettyä tavaraa? Verraten edellisvuoden äänestykseemme kaikki tutut kestosuosikit pärjänneet, vaan sen sijaan kärkeen kiilasi muutama yllättäjä! Suosituimmaksi tavaraksi äänestettiin jokin, joka on käyttäjiensä mukaan ”käytössä joka ikinen päivä”, ”monikäyttöinen” ja ”käy sisällä ja ulkona”.

Keräsimme Reppulin äitiyspakkaus 2016 äänestyksessä äitiyspakkauksen tavaroista käyttökokemuksia ja mielipiteitä lasten vanhemmilta. Äitiyspakkauksen tavarat järjestettiin suosituimmuusjärjestykseen lasten vanhempien antaman 3889 tykkäyksen ja 250 kommentin avulla. Kaikkien vuoden 2016 aikana osallistuneiden kesken arvottiin äitiyspakkaukselle vaihtoehtoinen euroarvo – 140€ lahjakortti – jonka voitti Heidi Puputti! Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistujille! Tässä äänestyksen tulokset!

#10 Vuodelaatikko, äitiyspakkauslaatikko

Vuodelaatikko, äitiyspakkauslaatikko

Äitiyspakkauslaatikko

Äitiyspakkauksen kymmenenneksi suosituimmaksi tavaraksi sijoittui itse äitiyspakkauslaatikko! Lasten vanhempien kommenteissa äitiyspakkauslaatikkoa pidettiin ihanana ensisänkynä, jota voi myös käyttää myöhemmin hyvin säilytyslaatikkona pieneksi käyneille vaatteille.

Tämän laatikon takia oikeastaan haluttiin mieluummin pakkaus kuin rahallinen avustus, ihana ensisänky:) kiva kuosi myös, vaikka lopulta vauva nukkuikin aina vieressä ja laatikko jäi vähälle käytölle. Onneksi ei kuitenkaan pinnasänkyä hankittu, tämä ajoi sen asian. – Saara

Mahtava, suloinen ensisänky. Myöhemmin mainio säilytyslaatikko pienille vaatteille :) – Sini

Kuosiltaan vuoden 2016 äitiyspakkauksen vuodelaatikko oli muuten aivan sama kuin edellisvuonna, mutta nyt se nousi tuloksissa 108 tykkäyksellään viime vuotta suositummaksi (vuoden 2015 äänestyksessä vuodelaatikko oli sijalla 14.).

#9 Kuumemittari

Kuumemittari, digitaalinen

Digitaalinen kuumemittari ja suojakotelo, paristokäyttöinen.

Digitaalisesta kuumemittarista tykkäsi yhteensä 112 vanhempaa ja se tuli kyselyssä yhdeksänneksi suosituimmaksi tavaraksi. Digitaalinen kuumemittari oli äitiyspakkauksessa nyt toista kertaa – se tuli ensi kertaa mukaan vuoden 2015 äitiyspakkaukseen, jolloin se oli äänestyksessämme 5. suosituin tavara. Lasten vanhemmat pitivät kuumemittarina hyvänä lisänä pakkaukseen.

Tulee tarpeeseen. Tarpeellinen tuote – Jonna H.

Tämä on todella hyvä lisä pakkaukseen!! – Hunna 84.

#8 Peite vauvalle

Peite vauvalle

Luonnonvalkoinen peite vauvalle.

Peite oli äänestyksessämme äitiyspakkauksen kahdeksanneksi suosituin tavara (114 tykkäyksellä). Sitä pidettiin tarpeellisena ja lasten vanhemmat kommentoivat sitä seuraavasti.

Jokapäiväiseen käyttöön tulee varmasti jokaisella! Kallis hankkia kaupasta! – Jansku92.

Aivan ehdoton ollut jokaisen lapsen kohdalla. Hyvät unet lämpimän peiton alla – Terhi Määttä.

Peite oli suosittu myös viime vuoden pakkauksessa, jolloin se oli Reppulin äänestyksessä äitiyspakkauksen kuudenneksi suosituin tavara.

#6 Kietaisubody kuviollinen 50-56 cm (jaettu 6.sija)

Kuviollinen kietaisubody napeilla.

Kuviollinen kietaisubody napeilla.

Kuviollinen kietaisubody nousi kyselyssä jaetulle kuudennelle sijalle 116 tykkäyksellä. Napillista kietaisubodya pidettiin näppäränä ja sen kuosista pidettiin.

Kietaisubodyt on niin näppäriä! Ja kivan näköinen kuosi. – Henna Tenhunen.

Kiva iloinen kuosi! Hyvä kun on nepparit eikä nauhat! – pilvikirsikka.

Vertailun vuoksi vuoden 2015 äänestyksessä yksikään body ei noussut suosiossaan top 20:een.

Tule mukaan etsimään parasta lapselle - rekisteröidy Reppuliin ja voita kuukauden muumivaipat.

#6 Sideharsoliinat (jaettu 6.sija)

Sideharsoliinat 4kpl

Luonnonvalkoiset sideharsoliinat.

Sideharsoliinat keräsi vanhemmilta yhteensä 116 tykkäystä ja nousi äänestyksessä kietaisubodyn kanssa kuudenneksi suosituimmaksi tarvikkeeksi. Sideharsoliinoja pidettiin tarpeellisina ja monikäyttöisinä.

Todellakin enempi parempi, tuntuu ettei kymmenenkään harsoa riitä vauva arjessa. Oli pieni pettymys huomata, että vuoden 2015 pakkauksessa oli vain kaksi harsoa. – nika.

Kelpaavat moneen! Runsaasti pulauttelevalla vauvalla näitä ei voi olla liikaa! – AnniinaA.

Harsoja ei ole koskaan liikaa!! – Eps.

Sideharsoliinoja oli vuoden 2016 pakkauksessa neljä. Vuoden 2015 pakkauksessa niitä oli vain kaksi, jolloin ne eivät nousseet yhtä korkealle Reppulin äitiyspakkaus-äänestyksessä, vaikka niitä kommentointiin myös silloin yhtälailla tärkeinä.

#5 Kynsisakset vauvalle

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut tylppäkärkiset vauvan kynsisakset.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut tylppäkärkiset vauvan kynsisakset.

Kynsisaksia pidettiin pakkauksessa erittäin tarpeellisina. Vauvan kynsisakset ovatkin varmasti sellaisia käyttötavaroita, joita ei ennen vauvan syntymää tiedä tarvitsevansa. Vauvan kynsien leikkaaminen on uusi asia jokaiselle tuoreelle vauvan vanhemmalle. Se on jännittävää ja ehkä vähän stressaavaakin puuhaa, joka voi onnistua helpoiten vauvan nukkuessa. Hyvät tarkoitukseen sopivat kynsisakset ovat vauvan kynsienleikkuussa ”A ja O”. Vuoden 2016 äitiyspakkauksen kynsisaksia pidettiin laadultaan hyvinä, mutta myös kritiikkiä esitettiin.

Tämä on just se tavara, joka jäisi ilman äitiyspakkausta monella hankkimatta. Ihanaa, että löytyy pakkauksesta edelleen. – Heli Niemistö.

Paras ?? käytössä koko vauva-ajan säännöllisesti!
Anna-Kaisa Jokivarsi.

Meillä sattui näissä ilmeisesti maanantai kappale, kun kinnaa. En uskalla käyttää lainkaan. Edellisten pakkausten sakset ovat paremmat – Krista E.

Kynsisaksista vanhemmat pitivät tänä vuonna viidenneksi eniten – ne keräsivät yhteensä 118 tykkäystä.

#4 Puolipotkuhousut harmaat raidalliset 62–68 cm

Puolipotkuhousut harmaat raidalliset 62–68 cm

Raidalliset avolahkeiset puolipotkuhousut.

Raidalliset avolahkeiset puolipotkuhousut yllättivät! Ne nousivat äitiyspakkauksen neljänneksi suosituimmaksi tavaraksi 126 tykkäyksellään. Vertailun vuoksi vuoden 2015 äitiyspakkauksessa yhdetkään potkuhousut eivät sijoittuneet top20 suosituimman tavaran joukkoon.

Meidän lempivaate pakkauksesta! Pysyvät muodossaan ja pehmeänä pesusta toiseen. – AnniinaA.

Ihan parhaat! Leveä ja korkea vyötärönauha on lempeä pienelle mahalla, vaikka välillä ilma kiertäisi. Avolahkeet ovat ihan parhaat, jos oma vauva sattuu olemaan pitkäkoipista ja kapeaa mallia. – MmMmMm.

Mukavan tuntuista kangasta. Pysyy hyvin jalassa. – Mapu.

Vauvojen vanhempien kommenttien perusteella raidallisten puolipotkuhousujen suosio selittyy hyvistä käyttökokemuksista.

#3 Pupu-unilelu

Unilelu pupu

Unilelu pupu

Paljon julkisuutta saanut pupu-unilelu oli uusi tavara vuoden 2016 äitiyspakkauksessa. Äitiyspakkausta kehittävä Kela tuntui osuneen oikeaan – vanhemmat pitivät Pupu-unilelusta kolmanneksi eniten kaikista äitiyspakkauksen tavaroista antamalla pupulle 172 tykkäystä.

Pupu kainalossa käydään meillä joka unille :) – Laura H.

Unikaveri on paras lisäys ehdottomasti. – Saija Siitonen.

Pupu-uniriepu korvasi vuoden 2015 äitiyspakkauksen silikonisen kala-purulelun, joka oli 2015-äänestyksessämme vasta 20:neksi suosituin.

Tule mukaan etsimään parasta lapselle - rekisteröidy Reppuliin ja voita kuukauden muumivaipat.

#2 Pussilakana vauvan peittoon

Pussilakana vauvan peittoon

Pastellin värinen ”metsäneläimet” pussilakana vauvan peittoon.

Pussilakana nousi toiseksi suosituimmaksi tavaraksi vuoden 2016 äitiyspakkauksessa 208 äänellä. Pussilakanan ”metsäneläimet”-kuosi voitti lasten vanhemmat puolelleen – sitä pidettiin kauniina ja sopivasti sukupuolineutraalina.

Todella suloinen ja sopii sekä pojalle että tytölle – Sari Jacobson

On kyllä aivan mahtavan värinen ja ihanat kuviot! Vaikka pussilakanassa on pinkkiä, niin se ei tule liika esille ja sopii mielestäni hyvin myös pojalle :) – miramamma

Edellisvuoden pakkauksessa pussilakana oli kuudenneksi suosituin tavara, joten ”metsäneläimet”-kuosi onnistui selvästi vuoden 2015 eläinkuosia paremmin.

#1 Peitemakuupussi – taas äitiyspakkauksen suosituin

Peitemakuupussin kuosina vuoden 2016 äitiyspakkauksessa tummansininen Otso-kuviointi.

Peitemakuupussin kuosina vuoden 2016 äitiyspakkauksessa tummansininen Otso-kuviointi.

Suosituimmaksi tavaraksi äänestettiin peitemakuupussi. Sen monipuolisuus ja hyödyllisyys tuntuu vakuuttavan lasten vanhemmat vuodesta toiseen. Tummansininen Otso-kuviointi puhutteli nyt erityisesti väreiltään ja teemaltaan.

Makuupussi on käytössä joka ikinen päivä vaunuissa kun käydään vauvan ja koiran kanssa lenkillä. Hyödyllinen myös muissakin tilanteissa. Mielestäni tämän vuoden kuosi on ollut todella ihana ja kivat värit. – Haniela2

Tärkeinpiä varusteita pakkauksessa. Käy sisällä että ulkona. Pussina, peittona, alustana. Lämmin. Tänä vuonna upea erilainen kuosi kuin aikaisempina vuosina. – Tintti.

Paras pakkauksen tuote, monipuolisuuden ansiosta kovassa käytössä! – Eve.

Aivan ihana kuosi. En ole hirveästi piitannut viidakon eläimistä edellisten vuosien pusseissa ja mikäpä sopisikaan paremmin tilalle kuin suloinen ja samalla kovin isänmaallinen karhu. – Heli Niemistö.

Kaunis kuosi, vahva ja kiva väri, karhukuvion vuoksi suosikkini näistä kaikista tuotteista :) – Riikka B.

Peitemakuupussi on kiistatta vuoden 2016 äitiyspakkauksen suosituin tavara. Äänestyksessä se sai 272 tykkäystä ja yli 60 positiivista kommenttia – yli 60 ääntä enemmän kuin toiseksi tullut pussilakana.

Entä ne yllätykset?

Ulkohaalarit – heikko menestys

Ulkohaalari / makuupussi - 68-74 cm

Ulkohaalarit, jotka saa vetoketjun avulla myös makuupussin malliseksi.

Vuoden 2015 äitiyspakkausäänestyksessä ulkohaalarit edustivat kuuminta kärkeä. Ulkohaalarit olivat vuoden 2015 äitiyspakkauksen neljänneksi suosituin tavara. Vuoden 2016 ulkohaalarit ovat toiminnallisuuksiltaan edeltäjiensä kaltaiset ja myös ne saa muutettua vetoketjun avulla makuupussiksi. Tällä kertaa ulkohaalarit eivät kuitenkaan yltäneet äänestyksessä lainkaan kymmenen kärkeen.

Lasten vanhempien kommenteista käy ilmi, että vuoden 2016 ulkohaalarien kuosi ei miellyttänyt. Moni kommentoija kertoi myös toivoneensa äitiyspakkauksen tuotteiden tulevan kotimaisilta valmistajilta. Vuoden 2016 ulkohaalarin valmisti virolainen Lenne OÜ ja vuoden 2015 ulkohaalarin valmistaja oli Reima.

Hauska tämä parin viime vuoden haalarin ”pussiominaisuus”. On varmasti kätevä nukkuvan & sisään tuotavan vauvan kanssa – ei tarvitse nostella jalkoja erikseen ulos jalansuista, sen kun vaan avaa vetoketjun. Kuosi taasen ei iske omaan makuun yhtään. :E – Kaarina K.

Ei paras mahdollinen omaan makuun… tykkään väreistä ja haalari olisi kivempi värikkäänä. – Teija Auno.

Harmi, ettei ole enää kotimainen. Muuten aivan huippu – Liina Hallikainen.

… Harmi, ettei tuote ole kotimainen, kun mainostetaan, että äitiyspakkaukseen koitetaan laittaa kotimaisia tuotteita – miramamma.

Tule mukaan etsimään parasta lapselle - rekisteröidy Reppuliin ja voita Lappi Kids laatua.

Kestovaippa – merkittävä nousija

Kestovaippa: Taskuvaippa ja kaksi imuosaa

Kestovaippa: Taskuvaippa ja kaksi imuosaa

Äitiyspakkauksen neppareilla säädettävä kestovaippa sijoittui äänestyksessä 17:sta suosituimmaksi tuotteeksi, kun se viime vuonna jäi äänestyksessä toiseksi viimeiseksi. Uusi vuoden 2016 malli sai positiivista palautetta erityisesti uudesta kirkkaasta väristään ja korkeasta laadusta. Muutama kommentoija huomautti, että kestovaipan mukana olisi hyvä toimittaa käyttö- ja hoito-ohje.

Tärkeä osa äitiyspakkausta. Näihin harvempi tutustuisi, jossei olisi pakkauksessa tarjolla. Ehdottomasti kaipaisi käyttö- ja hoito-ohjeet mukaansa, jotta useampi uskaltaisi kestoja kokeilla. :) – Kati Susanne Zalac.

Jes! Ihanan raikas väri verrattuna viime vuoden versioon. Toivottavasti tulisi meillä käyttöön. – Heli Niemistö.

Kela on ilmoittanut, että vuoden 2018 äitiyspakkauksesta kestovaippa poistuu.

Kondomit- merkittävä paikallaan pysyjä

Kondomit

Kondomit jäivät suosiossaan viimeiseksi vuoden 2015 ja nyt myös vuoden 2016 äänestyksessä. Kommenteissa niitä pidettiin idealtaan hyvänä tai turhana.

Vähän yllätti nää kortsut. Mut onhan ne ihan jees kun kerta ehkäisevät tulehduksia. Ois hyvä jos mukana ois pikki vihkonen jossa kannustettaisi monipuoliseen seksielämään. – Iteisäntä.

Hiukan turhat minunkin mielestäni, ehkäisystä ehtii kyllä huolehtia sitten kun on vihdoin joskus synnytyksestä palautunut. – Saara.

Eräässä kommentissa mainittiin myös Facebookin keskusteluryhmissä kerrotuista laatuongelmista – ”vuoden 2015 äitiyspakkauksen kondomit ovat puhjenneet käytössä” ja sen takia kondomeja ei uskallettu käyttää.

*****

Katso myös miten muut tavarat pärjäsivät Äitiyspakkauksessa

Katso miten kaikki muut tavarat pärjäsivät vuoden 2016 Äitiyspakkauksessa – ja kerro käyttökokemuksesi ja mielipiteesi.Voit myös katsoa miltä aikaisempi vuoden 2015 äitiyspakkaus näytti.Entä vuoden 2017 äitiyspakkaus? Haluaisitko heti tietää uudesta kiinnostavasta sisällöstä? Rekisteröidy Reppuliin ja tykkää Reppulin Facebook-sivusta niin näet uusimmat jutut ensimmäisenä.

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa