Äitiyspakkaus 2015 äänestyksen tulokset: 10 suosituinta tavaraa

Äitiyspakkaus 2015 - 10 suosituinta tavaraa
Äitiyspakkauksen suosituimmalla tavaralla voi leikkiä piilosta ja se halutaan säästää muistoksi lapsille. Reppulin äänestyskilpailussa äitiyspakkauksen tavarat järjestettiin suosituimmuusjärjestykseen yli 6000 tykkäyksen ja parin sadan kommenttien avulla. Katso vuoden 2015 äitiyspakkauksen 10 suosituinta tavaraa.

Reppulissa kerätään käyttökokemuksia ja mielipiteitä vuoden 2015 äitiyspakkauksen tavaroista. Äitiyspakkauksen tavaroita voi edelleen kommhuusentoida ja tykätä, mutta äänestyskilpailuun osallistuminen on nyt päättynyt. Kilpailuaikana kyselyyn osallistuneiden kesken arvotaan äitiyspakkaukselle vaihtoehtoinen euroarvo (140€) lahjakorttina tämän viikon perjantaina.

#10 Eläinkuvioinen pussilakana

Äitiyspakkauksen peitteeseen sopiva pussilakana. Koko 85 x 130 cm.

Vaalea eläinkuvioinen pussilakana

Äitiyspakkauksen kymmenenneksi suosituimmaksi tavaraksi sijoittui eläinaiheinen pussilakana. Se keräsi kyselyyn kilpailuaikana osallistujilta yhteensä 157 tykkäystä. Kommenteissa pidettiin erityisesti pussilakanan eläinaiheisesta kuosista.

Ihana, paljon parempi kuin -13 pakkauksessa. Elkää ikinä palatko siihen kamalaan sammakkokuosiin – Kyu_xxx

#9 Hiusharja vauvalle

Hiusharja vauvalle

Vauvan muovinen hiusharja, jonka harja on valmistettu pehmeästä nailonista.

Vauvan hiusharjasta tykkäsi yhteensä 158 vanhempaa ja se tuli kyselyssä yhdeksänneksi suosituimmaksi tavaraksi. Yleisesti ottaen harjaan oltiin siis tyytyväisiä. Suuri osa hiusharjaa kommentoineista äitiyspakkauksen käyttäjistä olisi kuitenkin toivonut, että harja olisi muovin sijaan tehty puusta ja luonnonkuiduista.

Ei ole valittamista. Hyvin toiminu täällä. Jokapäiväsessä käytössä :) – Saara.

Oisin toivonut että harjassa olisi luonnonkuitua harjakset eikä muovia :( piti ostaa toinen harja lisäksi – Jenni Korhonen.

#8 Patjansuojus

Patjansuojus

Patjansuojus – froteinen ja toiselta puolelta muovitettu kangas, joka suojaa patjaa ”vahingoilta”.

Patjansuojus oli 165 tykkäyksellä kyselyssä äitiyspakkauksen kahdeksanneksi suosituin tavara. Sitä kommentoitiin lyhyesti ja ytimekkäästi.

Näitä tarvitaan aina – AnuP.

#7 Vauvan lapaset

Vaaleat pupukuvioiset lapaset vauvalle.

Vaaleat pupukuvioiset lapaset vauvalle. Lapasissa ei ole erillistä peukaloa.

Vauvan lapset nousivat kyselyssä seitsemänneksi suosituimmaksi tavaraksi 174 tykkäyksellä.

Ihan ehdottomat! Sisäkäytössä ja toppatumppujen alla, estää hyvin raapimisenkin.. – Päivj Lassila.

Nää ollut paljon käytössä! Pysyy hyvin kädessä vaikka niitä heilutellaankin, viimeks tänään pienissä käsissä :) – Saara.

Tule mukaan etsimään parasta lapselle - rekisteröidy Reppuliin.

#6 Hupullinen vauvan kylpypyyhe

Hupullinen vauvan kylpypyyhe

Hupullinen vauvan kylpypyyhe, jonka reunoja kiertää puuvillakanttaus.

Hupullinen vauvan kylpypyyhe keräsi vanhemmilta yhteensä 185 tykkäystä. Sitä ei kommentoitu paljon, mutta sen todettiin sopivan äitiyspakkaukseen hyvin. Aivan ”pyyhkeittä” vauvan kylpypyyhe ei kyselyssä selvinnyt, eräs äiti totesi pyyhkeen tuntuneen vauvalle liian karhealta ja nyppyyntyneen pesussa nopeasti.

#5 Digitaalinen kuumemittari

Digitaalinen kuumemittari

Digitaalinen kuumemittari, jossa joustavakärkinen mittauskärki.

Kuumemittari oli uusi tavara vuoden 2015 äitiyspakkauksessa. Äitiyspakkausta kehittävä Kela tuntui osuneen oikeaan – vanhemmat pitivät kuumemittarista kuudenneksi eniten.

Yksi pakkauksen tarpeellisimmista tavaroista! – sininennn.

Todella hyvä ja tarpeellinen lisäys pakkaukseen – Jenni Hallikainen.

Aivan moitteetta mittari ei ole kuitenkaan kaikilla vanhemmilla toiminut. Useampi vanhempi kommentoi mittarin olleen tai mennen nopeasti rikki.

meilläkin hajosi heti. – Lotta Parkko.

Meidänki paketis rikki.. – Rv28.

eikö muka kuumemittaria ole helppo käyttää? no joo hyvä tää mittari homma jos edes olisi ollut ehjä :D – Tanja Maria Sofia Romppanen.

Kysyin asiasta Kelalta – onko kuumemittareissa havaittu erityisiä laatuongelmia. Äitiyspakkausta Kelassa koordinoivan Veera Petäjän mukaan kuumemittareita ei ole palautettu poikkeuksellisen paljon. Ehkä rikkinäisiä kuumemittareita ei sitten vain syystä tai toisesta palauteta Kelan palautuspalveluun?

Omassa perheessäni kuumemittari on toiminut teknisesti moitteettomasti, mutta on itselleni selvästi liian nopea. Se suorittaa mittauksensa huoneenlämmöstä jo noin kymmenessä sekunnissa napin painalluksen jälkeen. Valmisteluja tehdessäni en aina ehdi asettaa sitä ajoissa paikoilleen. Sen sijaan mittari kertoo omille korvilleni hyvin hiljaisella piippausäänellään tehneensä mittauksen jo huoneenlämmöstä. Näin ollen se pitäisi uutta mittausta varten ymmärtää käynnistää uudelleen kahdesti nappia painamalla.

Äitiyspakkauksessa kuumemittari on jokatapauksessa erittäin suosittu ja tarpeelliseksi koettu. Se keräsi kyselyssä vanhemmilta yhteensä 190 tykkäystä.

#5 Peite

Peite (80 x 120 cm)

Äitiyspakkausen vuodelaatikkoon tai pinnasänkyyn sopiva peite vauvalle. Koko 80 x 120 cm.

Vauvanpeitto arvostettiin äitiyspakkauksessa korkealle, kommenteissa sitä pidettiin jopa tärkeimpänä tavarana. Peiton paksuus – tai pikemminkin sen ohuus herätti kuitenkin kysymyksiä.

hyvä peitto vauvalle. meillä käytössä kokoajan, mutta materiaali aika ohut. – janq.

Onko vauvan peitot aina näin ohuita? Tämä tulee meille pian syntyvälle käyttöön kyllä, mutta mietityttänyt tarkeneeko vauva nukkua tällä, kun on paljon ohuempi kuin ajattelin. – Elisa K.

Yhteensä vauvanpeitto keräsi 191 tykkäystä.

#3 (jaettu sija) Vauvan lämpörukkaset ja -töppöset

Vauvan lämpörukkaset ja -töppöset

Vauvan valkoiset lämpörukkaset ja -töppöset. Päällyskangas ja valkoinen vuori, jonka välissä vanua. Varrensuussa kuminauhakuja ja ranteessa kuminauhakiristys. Vauvan rukkasissa ei ole erillistä peukaloa.

Vauvan lämpörukkaset ja –töppöset olivat hyvin suositut. Niistä ei ollut kenelläkään negatiivista kerrottavaa.

Nää on ihanat! Poitsu tykkää, todella helppo pukea ja menee pitkän aikaa! :) – Linda Lindroos.

Näissä koko riittää hyvin myös rattaissa istuvalle, joten olisi plussaa jos olisivat vedenpitävät. Ihan loistosetti muuten. – Maria A.

ihanat töppöset talven pakkasille vauvalle. säilytän seuraavillekkin lapsille. – janq.

Yhteensä lämpörukkaset ja –töppöset keräsivät 193 tykkäystä sijoittuen äänestyksessä jaetulle kolmannelle sijalle.

#3 (jaettu sija) Ulkohaalarit / makuupussi

Ulkohaalari/makuupussi 68-74 cm

Vauvan ulkohaalarit, jotka toimivat myös makuupussina. Haalareitten hihat voi sulkea vauvalleen umpinaisiksi tumpuiksi, kääntämällä hihan suut tarkoitukseen suunniteltuun ”taskuun”. Haalareista saa makuupussin liittämällä lahkeet yhteen vetoketjulla. Koko 68-74 cm.

Vauvan ulkohaalarit ovat äitiyspakkauksissa ajan myötä monipuolistuneet ja nykyisistä ulkohaalareista saa myös makuupussin liittämällä sen lahkeet vetoketjulla yhteen. Se olikin vanhempien kommenttien mukaan erittäin hyvä ominaisuus.

Tää oli kyllä ehdottomasti paras! :) tosi paksu ja huippu kun saa makuupussiksi! Muihin äitiyspakkauksien toppahaalareihin verrattuna paras tähän mennessä :) – Sanna Broända Os Hahtokari.

miusta tää on tosi nätti, ja just sopiva tänä talvena.poika on 7kk. – Lotta Parkko.

Tosi kätevä tää pussiominaisuus. Menee vastasyntyneelläkin vaunuissa heti. – Heidi Mäkinen.

Ulkohaalarin koko ja väri herätti joissain vanhemmissa toiveita – sopivatko haalarit talvella omalle vauvalle? Olisiko koko 62-68 cm ollut parempi kuin 68-74 cm? Sopiiko ulkohaalarien vaaleansininen väri tytölle?

Valitettavan iso puku. Ei mitään toivoa päästä käyttämään. Sekä ”poikien” väri.
Olisin toivonut jotain neutraalimpaa ja värikkäämpää.
– Soili Marika.

Väri voisi olla neutraalimpi mutta tulee kyllä tytölle käyttöön tänä talvena pussimahdollisuuden takia :) – sarkkep.

liian iso kokoinen ja tuskin ensitalvena enää mahtuu päälle. parempi koko olisi ollut 62. säästän seuraavalle lapselle mikäli joskus sellaisen saan. – janq.

Toivottavasti haalari mahtuu ensi talvena/syksynä nyt tammikuussa syntyvälle. On nimittäin niin kiva ja vaikuttaa hyvältä, mutta vastasyntyneelle vaan ihan liian iso vaikka pussiksi saakin. Pussiominaisuus tulevaisuuden haalareille myös! :) – Elisa K.

Pussiominaisuus auttaa paljon haalaria pienemmälle vauvalle. Vuoden 2015 turkoosi väri on nätti, myös tytölle. Juuri oikeanlainen hempeä sävy, ei poikamainen. Koko voisi olla hiukan pienempi, koska useasti on ihan pienille liian suuri ja toisaalta monet 74 -kokoiset jo konttaavat, eikä haalari sitten ole vedenpitävä maassa möyrimiseen. 62-68 koko olisi parempi tällaisena vaunu/turvakaukalo-ulkoilupukuna. – Myytti.

Yleisesti ottaen palaute oli positiivista ja yhteensä ulkohaalarit keräsivät 193 tykkäystä sijoittuen äänestyksessä jaetulle kolmannelle sijalle vauvan lämpörukkasten ja töppösten kanssa.

#2 Vauvan kynsisakset

Vauvan kynsisakset

Vauvan kynsisakset. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut tylppäkärkiset vauvan kynsisakset.

Kynsisakset kirivät äänestyksen edetessä toiseksi – ohi talvihaalareiden ja töppösten. Miksi kynsisakset ovat niin suositut?

todella hyvät! onneksi tälläisetkin pakkauksesta löytyy. tarpeelliset – janq

Hyvät! Näppärästi saa pienet kynnet leikattua :) – Saara

Äärettömän hyvät sakset! – Jaana Karjalainen.

Emmä tiedä ees mistä lähtis tollasia etsimään, jos hajois :D – Aipppa.

Vauvan kynsisakset on käyttötavaroita, joita ei ennen vauvan syntymää tiedä tarvitsevansa. Vauvan kynsien leikkaaminen on uusi asia jokaiselle tuoreelle vauvan vanhemmalle. Se on jännittävää ja ehkä vähän stressaavaakin puuhaa, joka voi onnistua helpoiten vauvan nukkuessa. Hyvät tarkoitukseen sopivat kynsisakset ovat vauvan kynsienleikkuussa ”A ja O”.

Palaute vuoden 2015 äitiyspakkauksen kynsisaksista oli pääsääntöisesti myönteistä, mutta aivan kaikki eivät niiden laatuun olleet tyytyväisiä.

Todella tarpeelliset, mutta kyseiset sakset ovat kehnot. Ei katkaise kynttä, vaan se vain litistyy ikävästi väliin ja vääntyy. Kömpelöt. – Nuppu

Tavarana tarpeelliset, laatu huono 2015 – Anu P.

Yhteensä kynsisakset keräsivät 235 tykkäystä.

#1 Peitemakuupussi – nukkumiseen, piiloleikkeihin ja muistoksi lapsille

Peitemakuupussi

Peitemakuupussi. Peitemakuupussin saa suljettua vetoketjulla. Eläinaiheinen kuosi.

Suosituimmaksi tavaraksi äänestettiin peitemakuupussi 321 tykkäyksellä ja yli 20 positiivisella kommentilla. Sitä käytetään nukkumiseen sekä lastenvaunuissa että sisällä. Tänä vuonna peitemakuupussin kuosista tunnuttiin pitävän erityisen paljon.

Aivan ihana kuosi ja värit! En malta odottaa että pääsen sujauttamaan oman huhtivauvan lämpöiseen makuupussiin :) – Annina Perkiö

Ihana, käytössä päivittäin ja aion säästää muistona. – Myytti

Ihanan värinen! :) kuopus nukkuu tässä kun pelkkä peitto ei heilujaiselle kelvannut :) – Kyu xxx.

Huippu vaunuihin vielä taaperoiässä. Säästää yhden vaatekerroksen. Hauska myös piiloleikissä! – Kati Kemppainen.

Peitemakuupussi on ollut melkeinpä käytetyin meillä, ja säästän sen myös lapsilleni muistoksi :) – Kati Kemppainen.

Huippu vaunuihin vielä taaperoiässä. Säästää yhden vaatekerroksen. Hauska myös piiloleikissä! – Kati Kemppainen.

Peitemakuupussi on ollut melkeinpä käytetyin meillä, ja säästän sen myös lapsilleni muistoksi :) – Heidi K.

tarpeellinen yökylään, enää ei mahdu nukkuu mutta saa kaikki petivaatteet siihen – petranneli.

Peitemakuupussin ero seuraaviin oli selvä (noin 100 tykkäystä), ja näin se on kiistatta vuoden 2015 äitiyspakkauksen suosituin tavara.

*****

Katso myös miten muut tavarat pärjäsivät Äitiyspakkaus 2015:sessa

Katso miten kaikki muut tavarat pärjäsivät Äitiyspakkaus 2015-repussa – ja kerro siellä omat käyttökokemuksesi ja mielipiteesi.Entä vuoden 2016 äitiyspakkaus? Haluaisitko heti tietää uudesta kiinnostavasta sisällöstä? Rekisteröidy Reppuliin ja tykkää Reppulin Facebook-sivusta niin näet uusimmat jutut ensimmäisenä.

2- ja 6-vuotiaitten tyttöjen isä.

Vastaa